Foto: Publicitātes foto

Liepājas Olimpiskā centra organizētajā "Triobet LOC CUP" izcīņā basketbolā piektdien pie otrā panākuma turnīrā tika BK "Ventspils", kas sīvā cīņā pārspēja "Pieno Žvaigždes" vienību no Lietuvas, bet otrajā spēlē "Liepāja/Triobet" mača galotnē izcīnīja uzvaru pret "Šiauliai" – 87:85, vēsta organizatori.

"Triobet LOC CUP" otrā diena sākās ar B grupas spēli starp pašreizējiem Latvijas vicečempioniem BK "Ventspils" un ambīcijām bagāto Lietuvas komandu "Pieno Žvaigždes". Spēles sākums iesākās ļoti līdzīgi un līdz pat pirmā puslaika izskaņai rezultāts uz tablo bija ļoti līdzīgs – 34:37 lietuviešu labā. Mača lūzums notika trešajā ceturtdaļā, kuru ventspilnieki uzvarēja ar 10 punktu pārsvaru, tādējādi atgūstot vadību (56:49), kuru spēja noturēt līdz pat mača beigu finālsvilpei – 69:66. Pateicoties šai uzvarai BK "Ventspils" izcīnīja 1. vietu B grupā, kas nozīmē to, ka komandu svētdienas pēcpusdienā sagaida fināla spēle pret A grupas spēcīgāko komandu.

Uzvarētājiem labākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Sandis Valters, bet ar 11 punktiem izcēlās Jānis Timma un Māris Gulbis. Savukārt, "Pieno Žvaigždes" rindās 14 punktus guva uzreiz trīs spēlētāji – Egidijus Dimša, Rolandas Alijevas un Evaldas Kairis.

Otrajā dienas spēlē savā starpā tikās A grupas komandas – pazīstamā vienība "Šiauliai" no Lietuvas un pašmāju "Liepāja/Triobet" basketbolisti. Spēle kopumā tika aizvadīta ļoti līdzīgi, taču lielākoties nelielā vadībā atradās tieši mājinieki, kontrolējot mača gaitu – pēc pirmā puslaika + astoņi – 42:34. Spēles turpinājumā laukuma saimnieki iekrāja pat vairāk kā 10 punktu pārsvaru un šķita, ka spēle ir galā, taču vairākas muļķīgas kļūdas lietuviešiem ļāva pietuvoties līdz minimumam. Iekrāto deficītu viesiem sasmelt tomēr vairs neizdevās un "Liepāja/Triobet" turnīru sāka ar uzvaru – 87:85.

Liepājniekiem labākais ar 22 gūtajiem punktiem bija amerikāņu saspēles vadītājs Kingslijs Oguči, bet ar 16 punktiem izcēlās komandas kapteinis Artis Ate. Savukārt, "Šiauliai" rindās ar 23 un 21 gūtajiem punktiem izcēlās, attiecīgi, Judson Dillard un Darius Pakamanis.

Sestdien tajā pašā laikā, pulksten 17:00 un 19:30 tiks aizvadītas grupu turnīra pēdējās kārtas spēles. Pulksten 17:00 spēkiem mērosies ukraiņu pārstāvētie "Dnipro" basketbolisti un Lietuvas "Pieno Žvaigždes" komanda, bet pulksten 19:30 "Liepāja/Triobet" dosies cīņā pret labi zināmo "Tartu/Rock" komandu, lai noskaidrotu A grupas labāko komandu un to, kas svētdienas pēcpusdienā spēlēs turnīra finālā.

A grupa
"Liepāja/Triobet" (Latvija)
"Tartu Rock" (Igaunija)
BC "Šiauliai" (Lietuva)

B grupa
BK "Ventspils" (Latvija)
"Dnipro" (Ukraina)
"Pieno Žvaigždes"(Lietuva)

"Triobet LOC CUP" spēļu rezultāti (20.septembris):
"Pieno Žvaigždes" – BK "Ventspils" 66:69 (18:17, 19:17, 12:22, 17:13)
"Liepāja/Triobet" – "Šiauliai" 87:85 (23:19, 19:15, 21:22, 24:29)

Spēļu kalendārs (21.septembris):
17:00 BC "Dnipro" (Ukraina) – "Pieno Žvaigždes" (Lietuva)
19:30 "Tartu/Rock" (Igaunija) - "Liepāja/Triobet" (Latvija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!