Foto: Scanpix

Pateicoties Demjana Lilarda 40 gūtajiem punktiem, sestdien Portlendas "Trail Blazers" spēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences pusfināla sērijas mačā pieveikt čempionvienību Goldensteitas "Warriors".

Aizvadītajā spēlē "Trail Blazers" savā laukumā izcīnīja panākumu ar rezultātu 120:108 (22:28, 36:18, 35:34, 27:28), sērijā līdz četrām uzvarām samazinot deficītu līdz 1-2.

"Trail Blazers" uzbruka ar augstu metienu precizitāti un spēles laikā trāpīja 17 tālmetienus. Ar 23 punktiem atzīmējās Nigērijas basketbolists Alfaru Aminu, kurš realizēja pirmos astoņus metienus no spēles.

"Mēs sapratām situāciju kādā ir mūsu komanda," izteicās Lilards, kurš spēlē iemeta astoņus tālmetienus. "Vēlējos iznākt laukumā, būt agresīvs un atstāt visus spēkus."

Zīmīgi, ka šosezon katrā mājas spēlē pret "Warriors" Lilards ir iemetis vismaz 40 punktus. Tāpat "Trail Blazers" komanda kļuvusi par pirmo šosezon, kas spējusi lielisku sniegumu rādošo "Warriors" vienību uzvarēt divreiz.

"Warriors" rindās attiecīgi 37 un 35 punktus guva Dreimonds Grīns un Klejs Tompsons, bet čempioniem arī šoreiz nepalīdzēja tās traumētais līderis un regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Stīvens Karijs.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences otrā pusfināla duelī pēc trim spēlēm Sanantonio "Spurs" ar 2-1 ir priekšā Oklahomsitijas "Thunder" komandai.

Tikmēr Austrumu konferences pusfināla sērijas spēlē sestdien Toronto "Raptors" ar rezultātu 95:91 (23:19, 26:21, 19:28, 27:23) izbraukumā apspēlēja Maiami "Heat", sērijā pārņemot vadību ar 2-1.

Uzvarētājiem 33 punktus iemeta Kails Laurijs, bet "Heat" sastāvā 38 punktus iemeta Dveins Veids.

Zīmīgi, ka spēles laikā traumas guva abu komandu pamata centri - "Heat" centrs Hasans Vaitsaids atjaunoja iepriekš gūto labās kājas traumu, bet "Raptors" lietuvietis Jons Valančūns paspēja gūt 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas pirms trešajā ceturtdaļā pamežģīja labo potīti.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences otrā pusfināla pārī Klīvlendas "Cavaliers" sērijā ir vadībā ar 3-0 pret Atlantas "Hawks".

Kā zināms, latviešu talanta Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" sezonu noslēdza ar 32 uzvarām 82 spēlēs, ierindojoties Austrumu konferences kopvērtējuma 13.vietā, tādējādi izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties.

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!