Foto: Publicitātes attēli

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien "Latvijas Universitāte" (LU) negaidīti savā laukumā ar 74:72 (25:12, 13:19, 19:20, 17:21) uzvarēja "Valmieru" un krietni pabojāja tās izredzes ieņemt kopvērtējuma trešo vietu.

"Valmieras" komanda tādējādi pārtraukusi sešu uzvaru sēriju.

Pirmajā ceturtdaļā LU komanda iekrāja 13 punktus pārsvaru, kas vēlāk izrādījās izšķirošs, jo to mājiniekiem līdz cīņas beigām izdevās nosargāt.

Klāvs Strazdiņš uzvarētāju rindās atzīmējās ar 12 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām, bet pie 12 punktiem tika arī Dmitrijs Brizgalovs. Savukārt "Valmieras" labā 15 punktus guva Jānis Kaufmanis, kamēr Andrejs Gražulis izcēlās ar 13 punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Iepriekšējās trīs abu komandu šīs sezonas spēlēs allaž bija uzvarējuši valmierieši.

Kā ziņots, ar graujošu uzvaru regulāro čempionātu sestdien noslēdza "Ventspils" komanda, kas jau nodrošinājusi kopvērtējuma pirmo vietu, bet svarīgu uzvaru cīņā par kopvērtējuma trešo vietu izcīnīja "Jēkabpils".

Ventspilnieki pašu laukumā ar 110:64 (29:18, 23:15, 27:21, 31:10) pārspēja biznesa augstskolu "Turība", kuru savstarpējā sezonas atklāšanas mačā pērnajā oktobrī uzvarēja viesos ar 96:57.

Visi desmit mačam pieteiktie mājinieki guva vismaz piecus punktus, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Māris Gulbis. Tikmēr "Turības" rindās ar tādu pašu punktu ražu izcēlās Jānis Antrops.

Tikmēr svarīgā mačā par kopvērtējuma trešo vietu "Jēkabpils" ar 89:69 (23:14, 30:12, 15:18, 21:25) savā laukumā pārliecinoši uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" komandu, kuras kontā iepriekš bija četras uzvaras pēc kārtas.

Rinalds Sirsniņš jēkabpiliešu rindās izcēlās ar 21 punktu, bet 17 punktus guva Mārtiņš Kravčenko. Savukārt liepājnieku labā 13 punktus guva amerikānis Pīdžejs Hils.

Abu komandu četrās šīs sezonas tikšanās reizēs uzvaras dalītas uz pusēm.

Citviet sestdien ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Barons kvartāls", kas Mārupē ar 82:64 (26:17, 16:15, 26:15, 14:17) uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu. Jūrmalnieki pēc deviņu uzvaru sērijas zaudējuši pēdējās piecās cīņās.

Ar 29 gūtiem punktiem rīdzinieku rindās izcēlās Jēkabs Rozītis, bet Agnis Čavars tika pie 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Viesu labā pa 12 punktiem guva Mārtiņš Rozenbergs un Aigars Šķēle.

"Barons kvartāls" uzvarējis trijās no četrām abu vienību šīs sezonas spēlēm.

Čempionāta kopvērtējuma pirmo vietu garantējusi "Ventspils" komanda, kuras kontā ir 20 uzvaras 22 spēlēs, bet tai ar desmit uzvarām 12 spēlēs seko "VEF Rīga", kas regulāro čempionātu noslēgusi otrajā pozīcijā.

Trešo vietu ar 25 uzvarām 35 cīņās ieņem "Jēkabpils" komanda, kurai ar 24 panākumiem 35 spēlēs seko "Valmiera". Piektie ar 24 uzvarām 36 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu 36 aizvadītajās spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss".

Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus "play-off" zonas 18 uzvaras 36 spēlēs izcīnījusi "Barons kvartāls" komanda, bet astoņnieku ar 14 uzvarām 36 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Pa 11 panākumiem attiecīgi 35 un 36 cīņās ieguvušas "Jelgavas" un "Saldus" komandas, bet biznesa augstskola "Turība" 36 mačos iekrājusi par vienu uzvaru mazāk.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar 21 zaudējumu 21 spēlē sacensības noslēgusi pēdējā, 12.vietā.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēja divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!