Maskavas CSKA līderis Nando de Kolo, kurš svētdien kopā ar Krievijas galvaspilsētas klubu viesosies Rīgā, lai VTB Vienotās līgas mačā tiktos ar "VEF Rīga" komandu, piekto reizi sezonā kļuvis par ULEB Eirolīgas nedēļas labāko spēlētāju.

Francūzis ceturtdien Eirolīgas 25. kārtas spēlē guva 22 punktus, palīdzot CSKA mājās ar 85:69 (13:17, 33:12, 19:20, 20:20) uzvarēt Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray Odeabank", tādējādi Maskavas klubam nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Pērnās sezonas Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs de Kolo šajā mačā pārtvēra arī četras pretinieku piespēles, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas piespēles un izprovocēja astoņus pretinieku pārkāpumus, nopelnot 26 efektivitātes rādītāja punktus.

De Kolo par Eirolīgas kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuva otro reizi trīs nedēļu laikā.

Kārtas labāko efektivitātes rādītāju piektdien nopelnīja Daira Bertāna komandas biedrs Stambulas "Dariššafaka Doguš" rindās Bredlijs Vanameikers, kurš tika pie 29 šādiem punktiem, taču Turcijas klubs ar 73:81 zaudēja Pirejas "Olympiacos" komandai no Grieķijas.

Vanameikers guva 23 punktus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Bertāns šim mačam netika pieteikts.

Tikmēr Stambulas "Fenerbahce" aizsargs Bogdans Bogdanovičs arī nopelnīja 26 efektivitātes rādītāja punktus, bet viņa pārstāvētā komanda ar 74:79 zaudēja Vitorijas "Baskonia" komandai, kuras pieteikumā šim turnīram ir Artūrs Kurucs, kurš gan nevienā Eirolīgas spēlē šosezon nav piedalījies.

Tāpat pie 25 efektivitātes punktiem tika turnīra vicelīderes Madrides "Real" spēlētājs Gustavo Ajons, kā arī no pleca traumas atlabstošā Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Bambergas "Brose" komandas biedrs Nikolo Meli.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pēc 25.kārtām vadībā atrodas CSKA un "Real", kas 25 mačos guvušas 19 uzvaras, kamēr pie 18 panākumiem tikusi "Olympiacos" vienība, šai trijotnei jau garantējot vietu izslēgšanas turnīrā.

"Baskonia" ar 14 uzvarām 25 mačos ir sestā, kamēr "Dariššafaka Doguš" ar 12 panākumiem ir devītajā pozīcijā. Savukārt Spānijas klubs Barselonas "Lassa", kuras rindās šosezon vienai ULEB Eirolīgas spēlei bija pieteikts Rodions Kurucs, kurš gan laukumā nedevās, ar desmit uzvarām ir 11.vietā, bet pozīciju zemāk atrodas "Brose", kas tikusi pie deviņām uzvarām, kamēr aiz tās ar tādu pašu bilanci ir Ainara Bagatska trenētā "Maccabi FOX".

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!