Foto: Sputnik/Scanpix

Eiropas basketbola grands Maskavas CSKA trešdien izcīnīja uzvaru pirmajā VTB Vienotās līgas finālspēlē, ar rezultātu 84:76 (24:15, 22:26, 27:18, 11:17) savā laukumā apspēlējot Kazaņas "Unics".

Uzvarētājiem ar 17 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm palīdzēja serbs Milošs Teodosičs, kuram ar 16 punktiem piebalsoja Vitālijs Fridzons, bet attiecīgi 15 un 14 punktus sameta amerikānis Kails Hainss un francūzis Nando de Kolo.

Tikmēr "Unics" sastāvā 16 punktus guva amerikānis Kīts Lengfords, bet 15 punktus iemeta Antons Ponkrašovs.

CSKA komanda jau pēc pirmās ceturtdaļas bija priekšā ar deviņiem punktiem, bet pirms pēdējām desmit minūtēm mājinieki bija priekšā ar 73:59. Pēdējās desmit minūtēs "Unics" tuvāk par desmit punktiem nespēja pietuvoties un uzvaru svinēja šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempione.

Sērija ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, nākamo reizi komandām piektdien vēlreiz sacenšoties Maskavā.

Kā zināms, pusfināla sērijā Latvijas basketbolistu Kaspara Bērziņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" ar rezultātu 2-3 piekāpās "Unics", bet CSKA ar 3-0 droši uzvarēja Maskavas apgabala "Himki".

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni "VEF Rīga" ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11. vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!