Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" drīzumā noslēgs līgumu ar Ņūorleānas "Pelicans" centra spēlētāju Demarkusu Kazinsu, ziņo ESPN.

Paredzēts, ka Kazinss līgumu noslēgs uz vienu sezonu un šajā laikā saņems 5,3 miljonu dolāru (aptuveni 4,7 miljoni eiro) lielu algu. Pagaidām NBA spēlētāji vēl līdz piektdienai nevar oficiāli slēgt darba līgumus ar komandām.

Aizvadītajā sezonā 27 gadus vecais Kazinss NBA nospēlēja vien 48 spēles, jo regulārās sezonas spēlē pret Hjūstonas "Rockets" viņš pārrāva Ahilleja cīpslu. Tas viņam liedza aizvadīt pilnvērtīgu sezonu.

Šo spēļu laikā ASV basketbolists laukumā pavadīja vidēji 36,2 minūtes, gūstot 25,2 punktus un sakrājot 12,9 atlēkušās bumbas spēlē. Tāpat viņa kontā vidēji 5,4 rezultatīvās piespēles un 1,6 bloki spēlē.

Arī savā NBA karjerā laika posmā no 2010. gada līdz šim brīdim Kazinsam vidēji statistikas rādītājos ir ''double-double" ar 21,5 punktiem un 12,9 atlēkušajām bumbām. Basketbolists NBA ekspertu vērtējumā tiek uzskatīts par vienu no labākajiem šī brīža centra spēlētājiem.

"Pelicans" komandai Kazinss pievienojās 2017. gadā NBA sezonas izskaņā. Toreiz viņu aizmainīja Sakramento "Kings" vienība, kas Kazinsu izraudzījās 2010.gada jauno spēlētāju draftā ar piekto numuru.

Līdz ar Kazinsa pievienošanos komandai "Warriors" ievērojami pastiprinājusi sastāvu, kurā pašlaik atrodas tādas zvaigznes kā Stefans Karijs, Klejs Tompsons, Kevins Durants un Dreimonds Grīns. `

Pagājušajā sezonā "Pelicans" iekļuva NBA izslēgšanas spēlēs un arī bez Kazinsa pārvarēja izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, ar 4-0 sagraujot Portlendas "Trail Blazers". Turnīra turpinājumā gan tika piedzīvota neveiksme "Warriors" ar 1-4.

Savukārt "Warriors" trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā kļuva par NBA čempioni, finālsērijā uzveicot Klīvlendas "Cavaliers" ar 4-0.

"Pelicans" atbrīvojusies arī no pieredzējušā saspēles vadītāja Reidžona Rondo. 32 gadus vecais basketbolists parakstīs vienas sezonas līgumu ar Losandželosas "Lakers" par deviņiem miljoniem dolāru (7,9 miljoni eiro).

Rondo aizvadītajā sezonā "Pelicans" sastāvā nospēlēja 65 spēles, vidēji laukumā regulārajā sezonā pavadot 26,2 minūtes un gūstot 8,3 punktus. Viņa kontā arī vidēji 8,2 rezultatīvās piespēles. Tikmēr deviņās izslēgšanas turnīra spēlēs Rondo guva 10,3 punktus un atdeva 12,2 rezultatīvas piespēles.

Rondo karjeru sāka "Lakers" vēsturiski principiālās pretinieces Bostonas "Celtics" sastāvā, ar kuru 2008.gadā kļuva par NBA čempionu. Tobrīd viņš spēlēja kopā ar tādām zvaigznēm kā Kevinu Gārnetu, Polu Pīrsu un Reju Elenu.

Savukārt Ņūorleānas vienība savā rīcībā iegūs "Lakers" 23 gadus veco uzbrucēju Džūliusu Rendlu, ar kuru gatavojas parakstīt divu sezonu līgumu par 18 miljoniem dolāru (15,8 miljoni eiro).

Jau ziņots, ka "Lakers" veica šīs NBA starpsezonas lielāko darījumu, par 154 miljoniem ASV dolāru (132 miljoniem eiro) noslēdzot četru gadu līgumu ar vienu no visu laiku labākajiem basketbolistiem Lebronu Džeimsu, kurš iepriekš lielāko daļu savas karjeras pavadīja "Cavaliers" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!