Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" valdei pievienosies kādreizējais līgas čempions un spēļu komentētājs Brents Berijs, ziņo ESPN.

Pagaidām nav precizēts, kāds amats 46 gadus vecajam Berijam tiks piešķirts, taču gaidāms, ka viņš aizstās kādreizējo "Spurs" viceprezidentu basketbola jautājumos Montiju Viljamsu.

Beriju 1995. gadā ar 15. kārtas numuru NBA draftā izraudzījās Denveras "Nuggets" vienība un savas basketbolista karjeras laikā no 1995. līdz 2009. gadam spēlēja spēlēja sešās NBA komandās, bet "Spurs" pārstāvēja četrus gadus. Kopā ar šo komandu viņš 2005. un 2007. gadā kļuva par līgas čempionu.

1996. gadā viņš tika iekļauts NBA Zvaigžņu spēles debitantu otrajā komandā, ka arī šajā gadā uzvarēja "danku" konkursā.

Savukārt pēc profesionālā basketbolista karjeras beigām viņš strādāja par spēļu komentētāju NBA apskatnieku televīzijas kanālā TNT, kā arī NBA oficiālajā televīzijas kanālā vadīja "NBA Gametime" šovu.

Jau ziņots, ka "Spurs" šovasar veica lielāko maiņas darījumu starpsezonā, aizmainot komandas zvaigzni Kavai Lenardu uz Toronto "Raptors", kurš uz Kanādas pilsētu pārcēlās kopā ar Deniju Grīnu. Savukārt "Raptors" pretējā virzienā nosūtīja savu kādreizējo līderi Demaru Derozanu un austrieti Jakobu Peltlu, kā arī 2019. gada pirmās kārtas drafta izvēli.

"Spurs" komandā iepriekšējās divas sezonas pavadīja arī latvietis Bertāns, kurš ar klubu ir noslēdzis jaunu divu gadu līgumu.

Sanantonio vienība aizvadītajā sezonā Rietumu konferencē finišēja septītajā vietā, bet cieta neveiksmi izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, atzīstot nākamās čempiones Goldensteitas "Warriors" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!