Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien guva 12 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Krievijas komanda Krasnojarskas "Jeņisej" ar zaudējumu iesildījās mačam pret Latvijas čempioni "VEF Rīga".

"Jeņisej" regulārās sezonas priekšpēdējās kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 74:81 (19:19, 23:20, 14:22, 18:20) piekāpās Karšijakas "Pinar" spēlētājiem no Turcijas.

Meiers spēlēja 25 minūtes un 36 sekundes, trāpot četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja četras piezīmes. Latvijas basketbolists tika pie 12 efektivitātes punktiem.

"Jeņisej" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Vitālijs Ļutičs, bet "Pinar" vienībā 18 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Dominikam Votersam.

"Jeņisej" ar trim panākumiem 13 mačos joprojām ir pēdējā, astotajā, pozīcijā Čempionu līgas A apakšgrupā, tomēr tāpat saglabā izredzes uz sesto vietu, kas pēc divu apļu turnīra sezonu ļaus turpināt FIBA Eiropas kausā.

Nākamajā spēlē "Jeņisej" sestdien VTB Vienotās līgas ietvaros uzņems "VEF Rīga" basketbolistus.

Kā vēstīts, iepriekšējā Čempionu līgas kārtā "Jeņisej" ar 98:93 uzvarēja Izraēlas komandu Holonas "Unet" un septiņu zaudējumu sēriju šī turnīra ietvaros.

Meiers sezonu iesāka Kazaņas "Unics" vienībā, tur nespējot nostiprināties sastāvā. "Jeņisej" rindās viņš debitēja decembrī, kopš tā laika darbojoties ļoti rezultatīvi, katrā no Čempionu līgas mačiem iemetot vairāk nekā desmit punktus.

Kā vēstīts, otrdien Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" svarīgā FIBA Čempionu līgas mačā viesos ar 79:68 uzvarēja Itālijas klubu Kapo d'Orlando "SikeliArchivi", uzlabojot savas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Komandas sadalītas četrās apakšgrupās, apakšgrupu sacensībās izspēlējot 14 kārtas ilgu divu apļu turnīru. Grupu četras spēcīgākās vienības iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet piekto un sesto vietu ieguvējas iegūs tiesības sezonu turpināt FIBA Eiropas kausa "play-off" sacensībās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!