Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers piektdien guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, taču viņa pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" cieta pamatīgu zaudējumu VTB Vienotās līgas sezonas atklāšanas spēlē.

"Jeņisej" savā laukumā ar rezultātu 66:91 (18:22, 16:21, 15:22, 17:26) kapitulēja līgas čempionei un arī šīs sezonas galvenajai favorītei Maskavas CSKA.

Meiers spēlēja 21 minūti un 53 sekundes, trāpot septiņus no 11 divpunktu metieniem un vienīgo "sodiņu". Tāpat viņš tika pie deviņām atlēkušajām bumbām, pārtvēra vienu pretinieku piespēli un bloķēja vienu metienu, kā arī pieļāva piecas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva 17 efektivitātes rādītāja punktus.

Latvijas basketbolists bija rezultatīvākais Krasnojarskas komandā, kurā ar 13 punktiem izcēlās arī Alekss Jangs. Tikmēr CSKA vienībā Otello Hanters sameta 15, bet Nando de Kolo 14 punktus.

"Jeņisej" šajā mačā ne reizi nebija vadībā, lai gan pēc pirmās ceturtdaļas zaudēja ar 18:22.

Meiers "Jeņisej" komandā aizvada otro sezonu. Iepriekšējo sezonu viņš sāka citā Krievijas klubā Kazaņas "Unics", taču pērn decembrī pārcēlās uz Krasnojarsku.

Piektdien notiks vēl divas Vienotās līgas jaunās sezonas spēles, vienā no tām Latvijas klubam "VEF Rīga" mājās uzņemot Maskavas apgabala "Himki" komandu.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Vēl šosezon Vienotās līgas turnīrā startēs Jānis Blūms, kurš pārstāv Permas "Parma" no Krievijas, ko trenē Nikolajs Mazurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!