Foto: fiba.com

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien savā debijā Krievijas kluba Krasnojarskas "Jeņisej" rindās iemeta 17 punktus, tomēr tā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā ar rezultātu 77:82 (17:26, 26:18, 18:17, 16:21) piekāpās Spānijas vienībai Mursijas UCAM.

Meiers oficiāli "Jeņisej" komandai pievienojās vien pirmdien, bet jau pirmajā mačā bija ļoti veiksmīgs, kļūstot par vienības rezultatīvāko spēlētāju.

Aizvadītajā cīņā Meiers laukumā bija 26 minūtes un 21 sekundi, trāpot sešus no 13 divpunktu raidījumiem un piecus no sešiem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus un nopelnīja divas piezīmes.

Latvietis tika pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija augstākais rādītājs komandā.

"Jeņisej" ar diviem panākumiem deviņos mačos ir Čempionu līgas A apakšgrupas septītajā pozīcijā astoņu vienību vidū, bet tāda pat attiecība ir vēl divām komandām.

Kā ziņots, Meiers iepriekš šosezon pārstāvēja citu Krievijas vienību Kazaņas "Unics", kuras sastāvā nespēja nostiprināties. "Unics" komandā Meiers VTB Vienotajā līgā šosezon laukumā izgāja tikai divos mačos, kuros vidēji piecu ar pusi minūšu laikā izcēlās ar 2,0 punktiem, kamēr ULEB Eirokausā viņš sešās cīņās laukumā bija vidēji sešas minūtes un 19 sekundes, gūstot 2,0 punktus, savācot 1,2 atlēkušās bumbas un nopelnot 2,3 piezīmes.

Vēstīts, ka vēl vienā mačā trešdien 13 punktus guva Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis, bet viņa pārstāvētā Turcijas vienība "Gaziantep" savā laukumā ar rezultātu 65:77 (16:19, 14:15, 20:13, 12:15, 3:15) piekāpās Grieķijas komandai Saloniku PAOK.

Freimanis laukumā bija vien 14 minūtes un astoņas sekundes, bet tas neliedza trāpīt piecus no septiņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un visus trīs soda metienus, kamēr garām meta abus tālmetienus.

Tāpat Freimanis izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja četras piezīmes, dueli noslēdzot ar 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Aizvadītā mača pamatlaika izskaņā komandas gandrīz divas minūtes palika bez punktiem, bet pagarinājuma sākumā "Gaziantep" izvirzījās vadībā ar 65:64, tomēr ielaida nākamos 13 punktus, ciešot neveiksmi.

"Gaziantep" Čempionu līgas sezonu sāka ar divām uzvarām, tomēr nākamos septiņos mačos piedzīvotas neveiksmes.

Kā vēstīts, citā B apakšgrupas mačā otrdien Latvijas vicečempione "Ventspils" ar rezultātu 69:84 piekāpās Lietuvas klubam Klaipēdas "Neptūnas".

Tāpat iepriekšējās sezonas čempione Tenerifes "Iberostar" no Spānijas viesos ar rezultātu 83:62 pārspēja Ludvigsburgas "MHP Riesen", panākot Vācijas klubu turnīra tabulas augšgalā, bet Francijas čempione Šalonas pie Sonas "Elan", kas būs "Ventspils" pretiniece 10.janvārī gaidāmajā nākamajā duelī, viesos ar rezultātu 79:69 pārspēja Kapo d'Orlando "SikeliArchivi", kur sezonu iesāka latvietis Artūrs Strautiņš, kurš gan tagad šo komandu ir atstājis, pārceļoties uz pēc spēka Itālijas otro līgu.

B apakšgrupā pēc deviņām kārtām pa septiņām uzvarām ir "MHP Riesen" un "Iberostar" komandām, bet sešus panākumus guvusi "Neptūnas". Tikmēr piecas uzvaras ir "Elan" vienībai, bet "Ventspils" tikusi pie četriem panākumiem.

Trīs uzvaras tagad ir PAOK rēķinā, bet grupas lejasgalā ar diviem panākumiem ir "Gaziantep" un "SikeliArchivi" komandām.

Turnīrā 32 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, apakšgrupu sacensībās izspēlējot 14 kārtas ilgu divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!