Foto: F64

Latvijas basketbola komanda "Ventspils" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē aizvadījusi labas trīs ceturtdaļas, tomēr, lai gūtu uzvaras arī turpmāk, jābūt labākai disciplīnai gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, pēc dueļa izteicās ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Aizvadītajā mačā "Ventspils" ar 74:53 savā laukumā droši pieveica Polijas vienību Radomas "Rosa", svinot pirmo uzvaru turnīrā.

"Prieks ir uzvarēt mājās, tomēr par spēles sākumu bija ļoti neapmierināts, jo spēlētāji neizpildīja sagatavoto plānu. Tikai, kad sākās rotācija un otrā ceturtdaļa, parādījās tas, ko gribam parādīt. Turpmāk bija vēl pāris kritumi un spēlētāju nekoncentrēšanās, tomēr diktējām ritmu un agresivitāte bija tādā līmenī, kādu gribējām," preses konferencē izteicās Muižnieks. "Bijām pārliecinoši labāki cīņā par atlēkušajām bumbām, tomēr 17 kļūdas ir par daudz. Pārsvarā kļūdas bija pašu pieļautas nevis pretinieku piespiestas."

"Ja gribam būt labāka komanda un uzvarēt arī turpmāk, jābūt labākai disciplīnai gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," stāstīja speciālists.

Šajā mačā pieteikumā bija arī "Ventspils" komandas kapteinis Kristaps Janičenoks, kurš atlabis pēc smagas traumas, bet laukumā viņš šoreiz vēl neizgāja.

"Janičenoks gribēja doties laukumā, tomēr iesim soli pa solim. Viņš jau pilnvērtīgi trenējas ar komandu, iesildījās spēlei un katrā nākamajā mačā pakāpeniski sāksim viņu izmantot," uzsvēra treneris, kurš arī atzina, ka palīdzēja viņa iepriekšējā strādāšana Polijā. "Tas, ka iepriekš esmu strādājis Polijā, noteikti palīdzēja arī šodien, kaut laiks ir pagājis. Diezgan daudz sekoju līdzi poļu līgai un vairāk vai mazāk zinu kā komanda spēlē."

"Šodien "Ventspils" spēlēja daudz, daudz labāk par mums, viņiem bija ļoti laba aizsardzība un mums bija lielas problēmas organizēt uzbrukumu, kas arī redzams statistikā - iemetām tikai 52 punktus un pretinieki izcīnīja 16 atlēkušās bumbas uzbrukumā," pauda "Rosa" komandas galvenais treneris Vojcehs Kaminskis. "Lai gūtu uzvaru, jāspēlē labāk."

Ventspilnieki jaunizveidoto turnīru iesāka pirms nedēļas ar zaudējumu 76:77 savā laukumā Vācijas komandai Oldenburgas "Ewe Baskets", kas uzvaras grozu iemeta pamatlaika pēdējā sekundē.

Savukārt "Rosa" smagā trīs pagarinājumu cīņā ar rezultātu 93:85 pieveica Latvijas basketbolista Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas komandu Saloniku PAOK.

FIBA Čempionu līgā katrā apakšgrupā spēlē pa astoņām komandām. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!