Latvijas basketbola vicečempionu "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks pēc uzvaras FIBA Eiropas kausa spēlē veltīja kritiku vienības sniegumam mača izskaņā, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

"Ventspils" basketbolisti trešdien, 11. novembrī, FIBA Eiropas kausa apakšgrupu turnīra mačā izbraukumā ar 92:76 pārliecinoši pieveica Polijas vienību Zgoželecas "PGE Turow", tādejādi pirmo apli noslēdzot apakšgrupas pirmajā vietā.

"Vai mēs bijām ļoti labi, vai pretinieks ne tik labs? Mani īsti neuztrauc problēmas, kāds ir pretiniekam. Viņiem ir savs treneris, un lai paši analizē, kāpēc spēle izveidojās tā, kā izveidojās. Mums pašiem bija savs plāns, kuru vajadzēja izpildīt un daļēji arī izpildījām. Pirmajās trīs ceturtdaļās ieguvām lielu pārsvaru, taču tas nenozīmē, ka mums nebija problēmu. Tāpat bija. Ne lielas, bet bija. Piemēram, atlēkušās bumbas," komandas mājaslapā internetā citēts Muižnieks."

Ventspilnieki pirmajās trijās ceturtdaļās ieguva ievērojamu pārsvaru, bet pēdējo ceturtdaļu zaudēja ar 15:27, tomēr spējot nosargāt uzvaru summā. "Protams, arī man nepatika tas, kas notika laukumā pēdējā ceturtdaļā. Precīzāk, pēdējās sešās septiņās minūtēs. Centos rotēt spēlētājus, lai saglabātu agresivitāti, bet acīmredzot neizdevās. Iespējams, ka kāds gribēja sevi pažēlot, pietaupīt spēkus. Pēdējās minūtes ir nopietna viela nopietnām, sarunām ar komandu par to, kāpēc tā notika, un mēs par to domāsim, lai nekas tāds vairs neatkārtotos. Ja atmetam šīs spēles pēdējās minūtes, kopumā aizvadījām ļoti labu spēli."

"Kā jau pirms sezonas teicu, tad personīgi nebiju pazīstams ar lielāko daļu spēlētājiem. Tagad ir pagājis noteikts laika posms, aizvadīts gana daudz spēļu un pamazām iepazīstu visus spēlētājus, un līdz ar to arī kļūst skaidrāks, ko no kura sagaidīt. Arī paši spēlētāji vairāk pierod cits pie cita, veidojas komandas ķīmija un ar katru nākamo maču tā kļūst labāka. Arī pārliecība par saviem spēkiem un varēšanu kļūst arvien lielāka," piebilda Muižnieks.

Tagad ventspilnieki sestdien, 14. novembrī, savās mājās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā uzņems "Jelgavu", bet Valsts svētkos 18. novembrī viesos FIBA Eiropas kausa spēlē tiksies ar Slovēnijas klubu "Helios Suns Domzale".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!