Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Atlantas "Hawks" pārstāvis Tebo Sefološa no Ņujorkas pilsētas piedzinis četrus miljonus dolāru (3,7 miljonus eiro).

2015. gada aprīlī Šveicē dzimušais Sefološa tika arestēts pie viena no Ņujorkas naktsklubiem, strīdoties ar policiju. Zīmīgi, ka neilgi pirms tam turpat tika sadurts Indiānas "Pacers" uzbrucējs Kriss Kouplends un vēl divi cilvēki. Tiesa, Sefološa un ar viņu esošais komandas biedrs Pero Antičs no Maķedonijas notikušajā nebija iesaistīti, taču viņi notikumu vietā esot traucējuši policijas darbu.

Sefološa un Antičs esot pretojušies arestam, bet pēc tā veikšanas Šveicē dzimušajam basketbolistam tika konstatēts labās kājas augšstilba lūzums un krustenisko saišu savainojums. Šo traumu dēļ viņam 2014./2015. gada sezona bija noslēgusies priekšlaicīgi un viņš nevarēja piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Pēcāk Sefološa savā savainojumā vainoja policiju un draudēja piedzīt pamatīgu naudas summu, taču nu abas puses vienojušās par četru miljonu dolāru kompensāciju, lai gan varasiestādes savu vainu neatzina.

Sefološa savā sūdzībā uzsvēra, ka cietis no policijas brutalitātes, taču vienlaikus viņš kādā intervijā bija atklājis, ka vienu no likumsargiem nosaucis par punduri un galīgi traku, tāpēc nākotnē basketbolists noteikti izturēšoties citādāk.

"Ņemot vērā spēlētāja traumu un tās potenciālo ietekmi uz viņa karjeru, kā arī izaicinājumu izprast šīs lietas faktus, tās atrisinājums bija labākajās Ņujorkas pilsētas interesēs," trešdien paziņojumā norādīja Ņujorkas Likuma departaments.

Šosezon 32 gadus vecais Sefološa 60 mačos vidēji izcēlies ar 7,3 punktiem un 4,4 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!