Foto: AP/Scanpix/LETA

NBA čempions Mets Bārnss pēc 14 Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) pavadītām sezonām nolēmis atvadīties no profesionālā sporta, vēsta organizācijas mājas lapa.

37 gadus vecais uzbrucējs šosezon NBA čempionātā nav spēlējis, toties uzsācis mācības universitātē. NBA čempiona gredzenu Bārnss saņēma tikai novembrī, spēlē, kurā tikās divi viņa pēdējie pārstāvētie klubi – Sakramento "Kings" un Goldensteitas "Warriors", jo sezonu, kurā Bārnss kļuva par NBA čempionu, viņš iesāka Sakramento, bet pabeidza "Warriors" sastāvā.

Par savu lēmumu aiziet no sporta Bārnss paziņojis "Instagram". "Esmu ceļojis pa pasauli, ticies ar ļoti daudziem cilvēkiem, no kuriem daži būs mani brāļi līdz mūža galam," viņš raksta.

Savas NBA karjeras laikā Bārnss atkārtoti pārstāvējis "Warriors", Sakramento "Kings" un Losandželosas "Clippers", kurā aizvadīja ilgāko karjeras daļu. Tāpat viņš spēlējis Losandželosas "Lakers", Ņujorkas "Knicks", Filadelfijas "76ers", Fīniksas "Suns", Orlando "Magic" un Memfisas "Grizzlies". Kopumā NBA viņš aizvadījis 929 spēles, kurās vidēji guvis 8,2 punktus, izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas un atdevis 1,8 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!