Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar līgas kluba Losandželosas "Clippers" īpašnieka Donalda Stērlinga rasistiskiem izteikumiem savai draudzenei.

Sestdien ASV "dzeltenās preses" portāls TMZ publicējis audio ierakstu ar 81 gadu veco Stērlingu un viņa draudzeni, kurā "Clippers" īpašnieks paudis neapmierinātību ar dzīvesbiedrenes melnādaino draugu vēlmi nākt skatīties "Clippers" basketbolistu spēles.

Miljardiera Stērlinga gados jaunā draudzene, kuru mediji identificē vien kā V.Stiviano, regulāri sociālajos tīklos likusi bildes kopā ar melnādainiem cilvēkiem, kas nav paticis "Clippers" kluba īpašniekam, kurš jau iepriekš vairākkārt paudis savu homofobisko attieksmi.

"Mani uztrauca, ka tu regulāri gozējies bildēs kopā ar melnajiem cilvēkiem, vai tev tas ir jādara?" audio ierakstā izteicies Stērlings. "Tu vari gulēt ar viņiem, satikties ar viņiem - visu, ko vien vēlies. Vienīgais, ko tev lūdzu, lai nelielies ar to sociālajos tīklos un neved viņus uz manām spēlēm."

NBA pārstāvis Maiks Beiss atzinis, ka šobrīd uzsākts izmeklēšanas process saistībā ar minētajiem faktiem. "Esam uzsākuši pilnu izmeklēšanu saistībā ar mūsu rīcībā esošajiem audio ierakstiem. Izteikumi ierakstā ir aizskaroši un uzbrūkoši, tomēr uz doto brīdi vairāk informācijas mums nav."

Sašutumu par notikušo paudis arī leģendārais basketbolists Maģiskais Džonsons, kura bilde kopā ar Stērlinga draudzeni aplūkojama sociālajos tīklos.

"Nekad vairāk neiešu uz "Clippers" spēlēm, kamēr Stērlings būs īpašnieks," savā "Twitter" kontā atzinis Džonsons.

Tikmēr "Clippers" spēlētāji, kas gatavojas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajai spēlei ar Goldensteitas "Warriors" komandu, pat apsvēruši iespēju to boikotēt, tomēr vēlāk atteikušies no šādas domas.

Tāpat ASV mediji atgādinājuši par notikumiem 2009.gadā, kad Stērlings nav izīrējis sev piederošos dzīvokļus citas rases pārstāvjiem.

Pēcāk tiesa Stērlingu un viņa dzīvesbiedri atzina par vainīgiem rasu diskriminācijā, izvēloties īrniekus viņiem piederošajās daudzdzīvokļu mājās, un piesprieda viņiem apjomīgu naudas sodu.

Zīmīgi, ka pēc apsūdzības sniegtās informācijas, Stērlings esot devis rīkojumu savu dzīvokļu pārvaldniekiem, lai viņi izvairās no īres līgumu slēgšanas ar melnādainajiem, latīņamerikāņiem un cilvēkiem, kuri audzina mazus bērnus.

"Clippers" komanda Stērlingam pieder jau kopš 1981.gada.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!