Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips pēc zaudējuma Eiropas čempionāta atklāšanas mačā nebija pārāk saskumis, sakot, ka galvenās divas spēles jāaizvada svētdien un pirmdien.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā spēlē sestdien Latvija ar 39:62 pārliecinoši piekāpās sacensību saimniecei Francijai, kas uzskatāma par turnīra galveno favorīti.

"Francijas izlasei raksturīgs ļoti stabils sniegums un šodien tā nospēlēja sev raksturīgajā stilā un kvalitātē. Par mūsu komandu to nevaru teikt," pēc mača atzinis Nerips. "Iepriekšējās spēlēs sākumā izmantojām vienas un tās pašas sadarbības, no rīta treniņā nebija ne mazāko pazīmju, ka tās būtu aizmirstas, bet šodien mača pirmajās minūtēs bija daudz nekontrolētu darbību, spēlētājas skrēja cita citai virsū. Acīmredzot stress bija izdarījis savu melno darbu."


"Radās ne tikai tehniskās kļūdas - bumba netika laikus nogādāta centra spēlētājām un pretiniecēm bija vieglāk spēlēt aizsardzībā. Turklāt, protams, visu cieņu Francijas izlases spēlētāju meistarībai," uzsvēra treneris. "Arī aizsardzībā neizdarījām savu darbu. Slikti atbloķējām pretinieču centrus, mazās spēlētājas nespēja apturēt pretinieču uzbrukumus ar taktiskajām piezīmēm, tāpēc Aija Brumermane ātri sapelnīja sodus un vajadzēja agri veikt neplānotas maiņas."

"Otrajā puslaikā spēles kvalitāte uzlabojās. Vairs nebija tik daudz nepārdomātu darbību, tiesa, mūsu soda laukumā pretiniecēm brīvības joprojām bija par daudz," stāstīja treneris.

Francijas izlase pērnā gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļas, bet pēdējos divos Eiropas čempionātos komandas kontā ir zelts 2009.gadā un bronza 2011.gadā.

Citā C apakšgrupas pirmās kārtas mačā Lielbritānijas izlase sestdien ar 76:68 uzvarēja Serbiju.

Apakšgrupu turnīra turpinājumā Latvijas izlase svētdien tiksies ar Lielbritāniju, bet pirmdien spēkosies ar Serbiju.

"Jāizdara secinājumus - gan mums, gan spēlētājām. Rīt agri no rīta būs komandas treniņš, kurā lielāko akcentu liksim uz taktiskajām lietām. Lielbritānijas izlase, salīdzinot ar neseno spēli Zviedrijā, šodien izskatījās mazliet savādāka - vairāk izmantoja individuālās darbības. Parādījās Džoennas Līdemas pienesums - ne tik daudz punktos, cik komandas uzbrukumu veidošanā, spēles saasināšanā un izcīnītajās bumbās," Nerips atzina, ka arī turpmākajās dienās gaidāmas smagas spēles. "Pēc Lielbritānijas uzvaras pār Serbiju mums tagad būs divas, nevis tikai viena izšķirošā spēle. Ceru, ka rīt labāk jutīsies Liene Jansone un citas spēlētājas laukumā dosies bez tik liela stresa, toties ar vēl lielāku apņēmību un sportisko niknumu."

Grupas vājākajai komandai turnīrs būs noslēdzies, bet labākās trīs vienības iekļūs otrajā posmā, kurā C apakšgrupas izlases tiksies ar D grupas (Lietuva, Baltkrievija, Čehija, Horvātija) trim spēcīgākajām vienībām.

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies abu otrā posma grupu četras labākās komandas.

Sacensības risināsies no 15. līdz 30.jūnijam. Apakšgrupu turnīrā komandas sacenšas Trēlazē un Vānā, otrajā posmā tās tiksies Vandē un Lillē, bet izslēgšanas mači notiks Oršī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!