Foto: F64

Atgriešanos Spānijas sieviešu basketbola čempionāta komandas "Cadi ICG Software" rindās pēc piecu maču izlaišanas sestdien piedzīvoja latviete Sabīne Niedola.

Iepriekšējās piecas spēles Niedola izlaida savainojuma dēļ, bet šoreiz palīdzēja "Cadi ICG Software" savā laukumā ar rezultātu 78:70 (30:15, 10:15, 19:18, 19:22) uzvarēt Velvas "Toyota Recreativo Conquero" komandu.

Laukumā latviete pavadīja deviņas minūte un 33 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienīgo soda metiena mēģinājumu.

Tāpat Niedola tika pie četrām bumbām zem groziem, saņēma četras piezīmes, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un pieļāva vienu kļūdu, kas deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Pie uzvaras tika arī latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā "UNB Obenasa" komanda, kas ar 65:60 (14:20, 19:12, 16:14, 16:14) savā laukumā pārspēja Burgosas klubu "Beroil".

Latviete laukumā pavadītās 31 minūtes un piecu sekunžu laikā guva 11 punktus, realizējot četrus no astoņiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, toties kļūdoties vienīgajā tālmetiena mēģinājumā.

Putniņa bija savas komandas trešā rezultatīvākā spēlētāja.

Vēl viņas kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

"UNB Obenasa" kopvērtējumā ar piecām uzvarām desmit spēlēs atrodas piektajā pozīcijā, bet "Cadi ICG Software" vienība, kas izcīnījusi četras uzvaras, ir divas pozīcijas zemāk.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!