Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēlē izbraukumā pret Turciju nāksies iztikt bez spēka uzbrucēja Rolanda Šmita, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Šmits pirmdien un otrdien slimības dēļ nepiedalījās Latvijas izlases treniņos, un kā skaidroja galvenais treneris Arnis Vecvagars, tad ir bažas par viņa gatavību pirmajai spēlei. Trešdien Latvijas izlase dosies uz Turciju, un Šmits atstāts mājās veseļoties. Viņu sastāvā aizvietos centra spēlētājs Iļja Gromovs.

"Ņemot vērā Rolanda veselības stāvokli, lietderīgāk ir ļaut veseļoties Rīgā, cerībā, ka viņš varēs palīdzēt vismaz svētdienas spēlē ar Zviedriju," sacīja Vecvagars. "Šmita enerģija komandai ir ļoti svarīga, tomēr spēka uzbrucēju pozīcijā šajā sastāva modelī ir vairāki spēlētāji ar saviem trumpjiem."

"Turcijas komandas sastāvs ir zināms, spēlētāju meistarības nianses – arī. Spēles plānā tas tiks ņemts vērā, bet izšķiroša nozīme būs tam, kā nospēlēsim paši. Prasmei parādīt labāko sniegumu, izmantot mūsu trumojus un, protams, pašatdevei un pārliecībai par saviem spēkiem," uzsver galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas un Turcijas izlases spēkosies piektdien, 24. novembrī, bet divas dienas vēlāk Latvija mājās uzņems Zviedriju. Turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23. februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26. februārī - ar Turcijas vienību. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijas un 1.jūlijā Ukrainā.

Latvijas basketbola izlases sastāvs 2019.gada Pasaules kausa novembra kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Blūms (Saragosas "Tecnyconta", Spānija), Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs (abi -"Ventspils"), Žanis Peiners (Panevežas "Lietkabelis", Lietuva), Andrejs Gražulis (Permas "Parma", Krievija), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Rolands Freimanis (Gaziantep", Turcija), Mareks Mejeris ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Artūrs Ausējs (Pasvāles "Pieno žvaigždes", Lietuva), Rodions Kurucs (Barselonas "Lassa", Spānija). rezervisti - Haralds Kārlis ("Jūrmala"), Iļja Gromovs ("VEF Rīga").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!