Foto: DELFI

Latvijas komanda "Ogre"/"Kumho Tyre" trešdien nodrošināja vietu "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas turnīrā.

Regulārā turnīra noslēdzošajā mačā "Ogre"/"Kumho Tyre" savā laukumā ar 97:93 (27:18, 14:29, 30:18, 26:28) pieveica savu sīvāko konkurenti TTU no Igaunijas.

Šis panākums ogrēniešiem B apakšgrupā ļāvis par viena panākuma tiesu apsteigt TTU un nodrošināt ceturto vietu, kā arī tikt pie iespējas cīnīties izslēgšanas turnīrā.

Latvijas kluba sastāvā šajā mačā 18 punktus iemeta Kārlis Apsītis, bet 16 punktus pievienoja Lauris Mizis.

Šī mača gaitā vadībā bija te viena, te otra komanda, bet pirmo puslaiku ar sešu punktu pārsvaru noslēdza TTU (47:41). Veiksmīgas trešās ceturtdaļas dēļ "Ogre"/"Kumho Tyre" deficītu atspēlēja un arī pārņēma vadību, kas 29.minūtē sasniedza jau desmit punktus (66:56). Igaunijas komanda mājiniekiem tālāk gan neļāva atrauties, turklāt priekšpēdējā minūtē TTU bija vairs tikai punkta attālumā (87:86). Latvijas klubs gan nesalūza un noslēdza regulāro turnīru ar svarīgu uzvaru.

Šosezon Ogres klubam šo Igaunijas vienību jau bija izdevies uzvarēt, turklāt viesos - 83:71.

Vēl vienā trešdienas mačā pie nedaudz negaidīta panākuma tika "Jūrmala"/"Fēnikss", kas savu skatītāju priekšā ar 72:71 (14:17, 22:22, 15:17, 21:15) pārspēja vienu no A grupas spēcīgākajām vienībām Ķēdaiņu "Ņevežis" no Lietuvas.

Jūrmalnieku sastāvā lielisks bija Viktors Iļjins, kurš izcēlās ar 27 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, bet 13 punktus pievienoja Edmunds Elksnis.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu maču, bet uzvaru "Jūrmala"/"Fēnikss" nodrošināja pašās spēles beigās, kad trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Iļjins iemeta divus punktus ar sodu. Vispirms viņš panāca neizšķirtu 71:71, bet tad bija aukstasinīgs un ar raidījumu no soda metiena līnijas nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Pirms tam šo abu komandu tikšanās reizē "Ņevežis" savā laukumā uzvarēja ar 71:65.

Tikmēr A apakšgrupas līdere "Barons kvartāls" trešdien ar 85:80 (27:15, 15:20, 24:17, 19:28) savā laukumā pārspēja vienu no turnīra vājākajām komandām Kazahstānas klubu Atirau "Barsi".

"Barons kvartāls" sastāvā 16 punktus iemeta Dāvis Geks, kamēr lielisku debijas maču Rīgas kluba rindās aizvadīja no Liepājas pārnākušais Dāvis Rozītis - 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Rīgas klubs jau pirms šī mača bija garantējis pirmo vietu A apakšgrupā, bet pirms tam šosezon Latvijas komanda kazahus pieveica ar 101:94.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā līdere ar desmit uzvarām 12 spēlēs ir "Barons kvartāls" komanda, kam ar astoņām uzvarām sekoja Ķēdaiņu "Ņevežis" vienība un Igaunijas komanda Raplas "Avis". Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" ar sešiem panākumiem bija ceturtā, bet piektā ar piecām uzvarām palika "Liepāja"/"Triobet". Sestā ar trim panākumiem ir regulāro sezonu noslēgusi "Port of Parnu" komanda no Igaunijas, bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" 12 mačos tika pie diviem panākumiem.

Savukārt B apakšgrupā ar 11 uzvarām 12 mačos uzvarēja Pasvāles "Pieno žvaigždes" komanda, kurai ar deviņiem panākumiem sekoja Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO. "Jēkabpils" basketbolisti regulāro sezonu noslēdza ar astoņām uzvarām, kamēr ceturtā ar sešiem panākumiem bija "Ogre"/"Kumho Tyre". Piecas uzvaras ieguva TTU, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" tika pie trim uzvarām. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti no Baltkrievijas zaudēja visos 12 aizvadītajos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!