Foto: F64

"Ogres" basketbolisti svētdien rezultatīvā Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā viesos ar 112:89 (27:22, 25:30, 30:25, 30:12) sagrāva "Valmiera"/ORDO vienību.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Rinalds Sirsniņš, kamēr pa 17 punktiem sameta Jānis Antrops un Mārcis Vītols. Savukārt Valmieras komandā Jānis Kaufmanis guva 22, bet Edmunds Elksnis 20 punktus.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 52:52, bet spēles otrajā daļā "Ogre" pakāpeniski palielināja pārsvaru, pēdējā ceturtdaļā nodrošinot pārliecinošu uzvaru, kura Latvijas klubam praktiski garantēja vietu BBL izslēgšanas spēlēs.

Šosezon abas komandas savā starpā bija mērojušās spēkiem divas reizes. BBL ietvaros "Ogre" 14. novembrī izcīnīja graujošu uzvaru ar 105:62, bet četras dienas vēlāk "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā valmierieši revanšējās ar 85:81.

Ņemot vērā gan LBL, gan BBL turnīrus, "Valmiera"/ORDO iepriekšējo uzvaru izcīnīja tieši pirms mēneša 14. decembrī, kad uzvarēja Kazahstānas klubu Atirau "Barsi", bet kopš tā laika ciesti septiņi zaudējumi pēc kārtas. Valmierieši BBL ietvaros guvuši divas uzvaras deviņos mačos un saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Tikmēr "Ogre" ar sešiem panākumiem astoņos mačos tam ir praktiski kvalificējusies, turklāt BBL turnīrā šie seši panākumi izcīnīti pēdējos sešos mačos.

A apakšgrupas pārrēķinātajā kopvērtējumā līdere ar septiņiem panākumiem septiņos mačos ir "Jūrmala", kam ar sešiem panākumiem septiņās cīņās seko "Šiauliai". Trīs uzvaras septiņās spēlēs ir Raplas "AVIS Utilitas" un "Port of Parnu" komandām, divi panākumi astoņās cīņās ir "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājiem, savukārt tabulu ar sešām neveiksmēm septiņos dueļos noslēdz Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu.

Turnīra B apakšgrupā vadībā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Artūra Ausēja pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigždes", sešas uzvaras astoņos mačos izcīnījusi "Ogre", bet tikpat panākumi deviņos mačos ir "Tartu Universitāte" komandai. Ar pieciem panākumiem seko "Kalev"/TLU, kas aizvadījusi deviņas cīņas, tikmēr trīs uzvaras ir TTU kontā, "Valmiera"/ORDO rēķinā ir divi panākumi, bet Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi vienu uzvaru astoņas cīņās.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Prienu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!