Latvijas Basketbola savienība (LBS) sadarbībā ar SIA „Latvijas Mobilais Telefons (LMT) sākusi īstenot jauno talantu attīstības programmu „OKartes basketbola akadēmija”, informē LBS.

Jaunatnes izlašu kandidātiem un citiem talantīgiem jaunajiem basketbolistiem programmas ietvaros tiks nodrošinātas regulāras individuālas un kolektīvas nodarbības Latvijas labāko treneru vadībā.

“Mūsu jaunatnes basketbols ir bagāts talantiem, kuru attīstīšanai nepieciešams ilgs, pacietīgs un rūpīgs darbs. Tas ikdienā notiek sporta skolās un klubos, bet Basketbola savienība vēlas paplašināt jauno spēlētāju iespējas pilnveidoties un esam gandarīti, ka ar „Latvijas Mobilais Telefona” atbalstu esam to izdarījuši,” teica LBS prezidents Valdis Voins. „Novēlu "OKartes" basketbola akadēmijai ilgu un sekmīgu darbu, kura efektu ilgtermiņā noteikti jutīs Latvijas valstsvienības un mūs daudzie atbalstītāji.”


Tikmēr LMT prezidents Juris Binde uzsvēra basketbola svarīgo lomu valstī: “Izcili basketbolisti vienmēr spodrinājuši Latvijas vārdu pasaulē. Tomēr panākumi ne vienmēr nāk paši no sevis, vajadzīgs gribasspēks un iespējas attīstīt talantu. Mēs novērtējam ikvienu jauno talantu, vai tas būtu izglītībā un zinātnē, mākslā un mūzikā, vai sportā. Jau daudzus gadus veidojam atbalsta programmas, lai labākie no labākajiem jauniešiem kļūtu par izciliem savas jomas profesionāļiem un nestu Latvijas vārdu pasaulē. Novēlu, lai „OKartes” basketbola akadēmija kļūst par labu iespēju talantīgiem jauniešiem spodrināt savu meistarību sportā, daudz trāpīgu metienu un skaistu uzvaru Latvijas, Eiropas un pasaules mēroga sacensībās.”

Akadēmijas galvenais treneris būs Guntis Endzelis, un viņš uzsvēra, ka sasniegumu pamatā ir smags darbs, tāpēc ilgākā laika periodā šis projekts darbosies veiksmīgi.

“Lai no jauna talanta izaugtu zvaigzne, spēlētājiem ļoti daudz jātrenējas. "OKartes" basketbola akadēmija basketbolistiem un basketbolistēm sagādā gan iespējas individuāli uzlabot meistarību un fizisko sagatavotību, gan arī iemācīto pārbaudīt komandas spēlēs. Mūsu mērķis nav izcīnīt uzvaras jau šodien vai rīt, taču esmu pārliecināts, ka OKartes basketbola akadēmijas pozitīvo efektu spēlētāji jutīs vēl ilgi pēc tās absolvēšanas.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!