Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks ceturtdien guva 14 punktus un palīdzēja Varēzes "Openjobmetis" komandai no Itālijas sasniegt FIBA Eiropas kausa finālturnīru.

Ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā, trešajā, spēlē "Openjobmetis" ar 105:93 (29:21, 26:19, 29:24, 21:29) savā laukumā droši pārspēja Beļģijas klubu Antverpenes "Giants".

Kuksiks spēlēja 26 minūtes un 30 sekundes, trāpot četrus no deviņiem izpildītajiem tālmetieniem un abus soda metienus, bet viņa vienīgais divpunktu raidījums lidoja grozam garām. Tāpat latvietim bija arī septiņas atlēkušās bumbas.

Varēzes komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Māliks Veinss.

"Openjobmetis" pirmajās trijās ceturtdaļās ieguva aptuveni 20 punktu pārsvaru. Kaut pēdējā ceturtdaļā tas nedaudz tika izlaists, pretiniekiem cīņā par uzvaru neizdevās iesaistīties.

Sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-1 pārāka bija "Openjobmetis" vienība. Tās ietvaros visos dueļos panākumus guva mājinieki.

Finālčetrinieka turnīrs plānots no 29. aprīļa līdz 1. maijam. Turnīra pusfinālā "Openjobmetis" sacentīsies ar Francijas klubu Šalonas pie Sonas "Elan", bet otrajā pārī Frankfurtes "Skyliners" no Vācijas spēkosies ar Krievijas komandu Kasnojarskas "Jeņisej" no Krievijas. Trijos no četriem ceturtdaļfināla pāriem uzvarētāji tika noskaidroti trijās spēlēs.

Kā zināms, Latvijas vicečempione "Ventspils" astotdaļfinālā piekāpās Izraēlas vienībai Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media". Tā ceturtdaļfinālā zaudēja "Skyliners".

FIBA Eiropas kausā sezonu iesāka 56 komandas no visas Eiropas.

Jau gandrīz 15 gadus Eiropas basketbola divus spēcīgākos turnīrus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB), tomēr pagājušajā vasarā šajā hierarhijā radās neskaidrība, jo salīdzinoši negaidīti nopietnas pretenzijas uz konkurentu vājināšanu izvirzīja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe"), kas izveidoja FIBA Eiropas kausu un cerēja nokļūt arī starp ULEB Eirolīgas organizatoriem. Tomēr paredzams, ka nākamajā sezonā paralēli ULEB Eirolīgai tiks izveidota basketbola Čempionu līga, kuras pamatturnīrā garantēta vieta arī Latvijas klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!