Foto: F64

Latvijas vicečempionu basketbolā "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts tuvākajā laikā varētu pamest vienību un pievienoties pašmāju klubam Pasvāles "Pieno žvaigzdes", vēsta Lietuvas mediji.

Pērnā gada jūnijā "VEF Rīga" ar komandas pašreizējo galveno treneri Butautu pagarināja līgumu uz trim gadiem, tomēr aizvadītā sezona vienībai bija nesekmīga, tai neizpildot nevienu no sportiskajiem uzdevumiem un noliekot iepriekšējos trīs gadus turētās valsts čempionu pilnvaras.

Aizvadītajās nedēļās Latvijas un ārvalstu medijos regulāri parādījusies informācija, ka "VEF Rīga" ir ieinteresēta pašmāju speciālistu pakalpojumos, kas liktu lietuvietim atstāt savu amatu. Pats klubs pašreizējo situāciju pašlaik gan nekomentē.

Kā ziņo portāls "Krepsinis.net", nopietnu interesi par Butautu izrāda "Pieno žvaigzdes" klubs, kas aizvadītajā sezonā Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionātā aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās nākamajiem turnīra bronzas medaļniekiem - igauņu Tartu TU/"Rock". Tāpat portāls vēsta, ka "Pieno žvaigzdes" vadībai joprojām nav skaidrības par līdzšinējā trenera Rimanta Griga nākotni vienībā.

Iepriekšējo sezonu Pasvāles vienības rindās pavadīja Latvijas spēlētājs Ingus Bankevics. "Pieno žvaigzdes" aizvadīto sezonu Lietuvas čempionātā noslēdza ceturtdaļfināla stadijā, divu spēļu summā atzīstot titulētā Kauņas "Žalgiris" kluba pārākumu.

Butauts Latvijā strādā otro reizi karjerā, jo iepriekš no 2005. līdz 2008.gadam speciālists vadīja "ASK Rīga" komandu. Savukārt "VEF Rīga" vadības grožus viņš pārņēma 2011.gada martā.

Tāpat lietuviešu speciālists līdz 2009.gadam bija Lietuvas izlases galvenais treneris, bet amatu atstāja pēc neveiksmīga starta Eiropas čempionātā.

Butauts 2012./2013.gada sezonā kļuva par četrkārtēju Latvijas čempionu un ir vienīgais ārzemju treneris, kam izdevies aizvest savu komandu līdz Latvijas čempionu titulam.

Kā zināms, aizvadītās sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!