Foto: LETA

Par Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta janvāra vērtīgāko spēlētāju kļuvusi Latvijas čempionvienības "TTT Rīga" kapteine Ieva Krastiņa, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Krastiņa savai komandai palīdzēja uzvarēt abās šī turnīra spēlēs, vidēji laukumā pavadot 31 minūti un 50 sekundes, gūstot 22 punktus, veicot četras rezultatīvas piespēles, izcīnot četras atlēkušās bumbas, pārķerot divas bumbas un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 23.

Kā zināms, "TTT Rīga" janvārī spēlēja trīs turnīros - Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā (EEWBL), kur regulāro čempionātu noslēdza bez zaudējumiem, un Eirokausa izcīņā, kur cieta zaudējumu 1/16 finālā.

Iepriekšējā šo abu valstu apvienotajā turnīra mačā "TTT Rīga" viesos ar 69:56 uzveica Somijas čempioni Lāpenrantas "Catz".

"Labi, ka līgai pievienojusies vēl viena laba komanda. Tas bija patīkams pārsteigums. Kaut gan rezultāti jau brīdināja, ka Somijas čempiones ir stipras, negaidījām tik ļoti agresīvu spēli aizsardzībā," atzina Krastiņa. "Vajadzēja krietni saņemties, lai panāktu izšķirošo pārsvaru. Arī gaisotne tribīnēs bija kā nopietnās sacensībās. Fani pēc katras tiesnešu svilpes par sliktu mājiniecēm ūjināja kā Turcijā. Atbildes spēle arī būs interesanta. Taču tas ir labi, jo pēc zaudējuma FIBA Eirokausa izcīņas izslēgšanas spēlēs pietrūkst cīņu ar stiprām pretiniecēm."

Jau vēstīts, Latvijas čempione "TTT Rīga" no Eirokausa turnīra izstājās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, jo 1/16 fināla abos mačos pret Itālijas komandu Venēcijas "Umana Reyer" cieta neveiksmi ar 61:67 mājās un 61:69 viesos, divu spēļu summā zaudējot ar 122:136.

"Zaudējums sāpēja ilgi. Būtu pārspīlēti teikt, ka sērojām mēnesi, bet kādu nedēļu noteikti. Visvairāk žēl par to, ka pretinieces nebija neuzvaramas. Pašas nospēlējām slikti. Īpaši Rīgā," norādīja Krastiņa. "Iemesli, kāpēc zaudējām, ir vairāki. Amerikānietes atgriezās tikai trīs dienas pirms pirmās spēles, un ar dažiem treniņiem nepietika, lai viņas būtu pilnībā gatavas. Savukārt mēs pārāk paļāvāmies uz to, ka Kristena Mena un Sidnija Kārtere nospēlēs kā līderes. Kamēr sapratām, kas notiek, pretinieces jau bija panākušas lielu pārsvaru, kuru samazinājām, tomēr pilnībā nelikvidējām."

"Treneris bieži mudina mums, latvietēm, būt aktīvākām, uzņemties iniciatīvu. Bet varbūt tā ir latviskā mentalitāte - nenoticam saviem spēkiem, neesam pieradušas būt līderes," pauda "TTT Rīga" kapteine. "It kā nevaru teikt, ka neticu sev. Bet ir tā, ka spēles sākumā vairāk skatos, kā spēle ievirzīsies, kurai partnerei būs lielā diena. Ja viss kārtībā, esmu gatava palīdzēt līderēm un palikt ēnā. Ja nav kārtībā, iesaistos glābšanas darbos. Reizēm izdodas, reizēm tas notiek par vēlu. Par šo lietu esmu runājusi ar treneri. Īsti pareizi tas nav, bet tā iegājies."

"TTT Rīga" turpina cīņu Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, EEWBL turnīrā un Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL).

"Tik spraigu spēļu daudz vairs nebūs, bet turpinām spēlēt trīs turnīros. Visos jāuzvar, atslābināties nevar," piebilda Krastiņa.

Oktobrī par labāko tika nosaukta Mirjama Nikolaja no igauņu vienības "Tallinas Universitāte", bet nākamajos divos mēnešos par vērtīgākajām tika atzītas "Vega 1"/"Liepāja" basketbolistes, novembrī šo godu izpelnoties Ievai Vītolai, bet decembrī - Kristīnei Silarājai.

Spēcīgāko komandu grupā "TTT Rīga" izcīnījusi divas uzvaras tikpat spēlēs, bet "Vega 1"/"Liepāja" un "Catz" izcīnījušas trīs uzvaras četros mačos.

Pie vienas uzvaras trīs mačos tikusi Igaunijas čempione 1182, bet bez uzvarām ir "Tallinas Universitātes" un "TTT Rīga-Juniores" basketbolistes.

Tikmēr vājāko komandu grupā komandas saglabāja arī pirmajā posmā izcīnītās uzvaras. Tajā līdere ar septiņiem panākumiem 12 mačos ir RSU/"Merks", ar tikpat uzvarām 14 mačos seko "Latvijas Universitāte", bet "Tartu Universitātei" četri panākumi 12 mačos, kamēr trīs panākumi 12 spēlēs ir Igaunijas vienībai "Audentes". Savukārt attiecīgi divas un viena uzvara ir Latvijas U-16 izlasei un pagājušās sezonas Latvijas vicečempionei "Cēsis".

Šīs sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnās par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!