Foto: F64

Par "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) novembra vērtīgāko spēlētāju kļuvis "Barons kvartāls" komandas pārstāvis Māris Gulbis, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Gulbis novembrī savai komandai palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras piecās spēlēs, iekrādams iespaidīgu individuālo statistiku - vidēji spēlē laukumā pavadot 37 minūtes un izceļoties ar 28 punktiem, 6 atlēkušajām bumbām un 1,8 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņš vidēji iekrāja 25,4 efektivitātes koeficenta punktus.

"Man personīgi novembris bija labs – grēks sūdzēties. Tomēr sevi nenošķiru no komandas un, atklāti sakot, balvu justos pelnījis vairāk, ja mūsu bilance būtu 4-1, nevis 3-2. Iespējas bija," teica Gulbis. "Komandas modelis šosezon veidojas tikpat kā no jauna, tāpēc bija skaidrs, ka pats sezonas sākums būs sarežģīts. Vajadzīgs laiks, lai saspēlētos, saprastu viens otru. Spēļu izšķirošajos brīžos ar meistarību vien nepietiek, jājūt, ko partneris darīs nākamajā brīdī. Pēdējos mačos tas jau notiek. Tik un tā, analizējot spēles, redzam, ka pagaidām izmantojam varbūt 65 procentus potenciāla."

"Barons kvartāls" komandā galvenais treneris ir Māra Gulbja jaunākais brālis Mārtiņš, kuram ir tikai 21 gads. Vecākajam brālim šis fakts netraucē koncentrēties uz spēlēm.

"Iespējams, šai ziņā apkārtējiem emociju ir vairāk, nekā man. Laukumā esmu spēlētājs, bet Mārtiņš – treneris, kura norādījumus jāņem vērā, neatkarīgi no tā, vai esam radinieki, vai nē. Zinu, ka viņš ļoti nopietni gatavojas, mācās no pieredzējušiem treneriem, un viņam patīk šis darbs," stāstīja Gulbis.

"Barons kvartāls" komandai skaļi mērķi šajā sezonā neesot nosprausti: "Jātiek izslēgšanas turnīrā un tad, ņemot vērā komandu reālos spēku samērus – kurš būs labāk sagatavojies, tas tiks vistālāk."

"Barons kvartāls" LBL kopvērtējumā ar četrām uzvarām un sešiem zaudējumiem ir kopvērtējuma septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!