Foto: LETA
Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" baltkrievu centra spēlētājs Artjoms Parahovskis iekļauts VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra trešās kārtas simboliskajā pieciniekā.

Pagājušajā nedēļā notikušajā spēlē, kurā "VEF Rīga" ar rezultātu 68:60 savā laukumā pieveica Ukrainas klubu Mariupoles "Azovmaš", Parahovskis 28 minūšu laikā guva 18 punktus, kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat Parahovskis šajā spēlē izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, pārtvēra divas pretinieku piespēles un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Savukārt par trešās kārtas vērtīgāko spēlētāju atzīts Krievijas kluba Maskavas CSKA aizsargs Tradžans Lengdons.

Lengdons mačā ar citu Krievijas klubu Kazaņas "Unics" 33 minūšu laikā guva 19 punktus, realizējot piecus no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un vienreiz pārtvēra pretinieku piespēli.

Šajā spēlē CSKA komanda uzvarēja izbraukumā ar rezultātu 69:60.

Trešās kārtas simboliskajā izlasē vēl iekļuvuši arī Maskavas apgabala "Himki" uzbrucējs Sergejs Moņa, Lietuvas vienības Viļņas "Lietuvos rytas" centrs Jons Valančūns, kā arī Baltkrievijas čempionvienības "Minsk-2006" aizsargs Šons Makkī.

Kārtas vērtīgākie spēlētāji kļūst arī par visa turnīra vērtīgākā spēlētāja balvas kandidātiem.

Vērtīgāko spēlētāju noteiks visu komandu pārstāvju balsojumā, kā arī basketbolista vidējā atzīme, kuru viņš nopelnīs turnīra laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!