Foto: AP/Scanpix
Par 2,5 miljoniem sterliņu mārciņu (2 miljoniem latu) tiek pārdota 2012. gada Londonas olimpisko spēļu basketbola turnīra arēna, vēsta laikraksts "The Times".

"Olimpiskā Basketbola arēna" tika celta kā pagaidu būve ar domu vēlāk tai atrast jaunu atrašanās vietu. Taču pagaidām arēnas īpašniekiem "Barr Construction", kas būvi uzcēla, ar jauna pielietojuma meklēšanu nav veicies, tāpēc nolemts būvi pārdot. Tiek spekulēts, ka celtne, kura no tālienes atgādina matraci vai kūku ar putukrējumu, varētu tikt pārdota 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu rīkotājiem. Tāpat pastāvēja iespēja būvi pārcelt uz Skotiju, kur tā kalpotu kā tenisa centrs, tomēr arī šī iecere nerealizējās.

Līdz 31. martam "Barr Construction" gaidīs potenciālos pieteikumus arēnas iegādei. Lai arēnu pielāgotu ilgstošai darbībai, tās īpašniekiem būs nepieciešams to rekonstruēt, taču šis process neprasīs ilgu laiku.

Basketbola arēnā bija lielākā pagaidu celtne olimpisko spēļu vēsturē, un tās projektēšanai un uzbūvēšanai tika iztērēti 43 miljoni sterliņu mārciņu. Arēnā ir 12 000 sēdvietu. Arēna ir multifunkcionāla, jo tajā var rīkot ne tikai basketbola spēles, bet arī izstādes, koncertus un citus sporta pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!