Foto: F64

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien iemeta 12 punktus ULEB Eirokausa mačā, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" otrā posma spēlē izbraukumā ar 68:66 (22:28, 15:15, 19:7, 12:16) pārspēja Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kam nesen pievienojās latvietis Kaspars Bērziņš.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā grozā raidīja visus sešus divpunktu metienus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un nopelnīja 16 efektivitātes punktus.

Tikmēr Bērziņš šajā mačā nepiedalījās.

Lai arī pirmā puslaika gaitā Krasnodaras klubs ieguva vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, otrā puslaika sākumā "Herbalife" pretiniekus panāca un pārņēma vadību. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Grankanārijas klubs bija izvirzījies vadībā ar 66:56, taču turpmākajās minūtēs viesiem neizdevās gūt ne punkta, kas "Lokomotiv-Kubaņ" basketbolistam Mārdijam Kolinsam brīdi pirms noslēdzošās minūtes sākuma ar precīzu trīspunktnieku ļāva panākt neizšķirtu 66:66.

Cīņas noslēgums bija spraigs, bet panākumu Grankanārijas komandai septiņas sekundes līdz pamatlaika beigām ar diviem precīziem soda metieniem nodrošināja Bo Makalebs.

"Herbalife" sastāvā pa 13 punktiem šajā spēlē iemeta Makalebs un Kails Kuričs, kamēr Krasnodaras vienībā ar 12 punktiem atzīmējās Kolinss un Mets Dženings.

Bērziņš "Lokomotiv-Kubaņ" rindas papildināja šomēnes, bet komandas sastāvā vēl nav debitējis.

Tikmēr otrā E apakšgrupas mačā pie uzvaras tika Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", kas divu Spānijas klubu duelī savā laukumā ar 85:69 (22:19, 22:28, 18:12, 23:10) pieveica Mursijas UCAM un saglabāja izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Latvietis grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat Šmita rēķinā arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda, trīs piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un trīs efektivitātes punkti.

"Montakit" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija meksikānis Francisko Kruss, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" sastāvā. Savukārt Mursijas klubā 26 punktus sameta Nemanja Radovičs.

E apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar četrām uzvarām piecās spēlēs atrodas "Lokomotiv-Kubaņ", kas jau nodrošinājusi pirmo vietu grupā, bet tai ar trim panākumiem seko "Herbalife". Divas uzvaras tikmēr ir "Montakit" rēķinā, kamēr viena - UCAM rēķinā.

Līdz ar to otra ceturtdaļfināliste no šīs grupas noskaidrosies otrā posma noslēdzošajā kārtā, kad savstarpēju maču aizvadīs "Herbalife" un "Montakit". Šī dueļa uzvarētāja tad arī nodrošinās vietu starp labākajām astoņām ULEB Eirokausa komandām.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!