Foto: DELFI

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš nosaucis 15 basketbolistes, kuras uzaicinātas uz treniņnometni, lai gatavotos jūnijā Ungārijā un Rumānijā paredzētajam Eiropas čempionātam, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Treniņi sāksies 5.maijā, Eiropas čempionāta pirmajā posmā no 11. līdz 14.jūnijam Latvijas komanda Šombateli spēlēs ar Serbijas, Horvātijas, Lielbritānijas un Krievijas izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs labākās komandas.

Jau ziņots, ka pēc piecu gadu pārtraukuma valstsvienībā atgriežas Anete Jēkabsone-Žogota, pēc trīs gadu pauzes - Gunta Baško-Melnbārde.

"Prieks, ka Anete un Gunta apstiprinājušas līdzdalību valstsvienībā. Kandidātu vētīšanas process allaž ir sarežģīts un sāpīgs, jo komandā vietu skaits ir ierobežots un nākas atteikties no labām basketbolistēm. Laika mums nebūs daudz, sastāvā notikušas izmaiņas. Tāpēc svarīgi pēc iespējas ātrāk iespēlēt tos virknējumus, kādus gribu izmantot Eiropas čempionātā, nevis lieku reizi pārbaudīt plašu kandidātu loku," sacīja sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

"Izšķiroties par sastāvu kopā ar maniem palīgiem Mārtiņu Zībartu un Aivaru Vīnbergu ņēmām vērā daudzus faktorus - gan konkurenci konkrētos posteņos, gan spēlētāju iespējas dažādot komandas spēles stilu un veikt noteiktas funkcijas, gan savstarpējo savietojamību, gan veselības stāvokli. Vienlaikus tām iepriekš nosauktajām kandidātēm, kuras nav iekļautas piecpadsmitniekā, jābūt gatavām pievienoties valstsvienībai, ja radīsies tāda nepieciešamība," viņš turpināja.

Latvijas  sieviešu valstsvienības kandidātes

Katrai spēlētājai pēdējās ailēs minēts valstsvienības sastāvā aizvadīto spēļu un gūto punktu skaits, spēles un punkti oficiālajos FIBA turnīros, līdzdalība olimpiskajā turnīrā un Eiropas čempionātu finālturnīros. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!