Foto: DELFI
Lietuviešu basketbola fanu līderis Toms Balaišis, kas pazīstams ar iesauku Sēkla un savu atraktīvo garo bārdu, varētu kļūt par Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) viceprezidentu, pirmdien raksta Lietuvas mediji. Tiesa, šī ziņa interpretēta dažādi - daļa mediju raksta, ka jautājums jau izlemts, citi - ka tas vēl ir tikai ierosinājums.

Proti, LKF viceprezidents, uzņēmējs Antans Guoga paziņojis, ka nolēmis atdot Balaišim savu vietu LKF izpildkomitejā un ar laiku Sēkla varētu stāties arī viceprezidenta amatā. Šī ideja tiekot apspriesta jau trīs gadus.

"Jau sen vajadzēja, lai arī līdzjutējiem, kuri mums ir kā sestais laukuma spēlētājs, federācijā ir savs pārstāvis. Varbūt ne visi to zina, bet Toms ir saprātīgs, labi pieprot organizatorisko darbu un ir veiksmīgs uzņēmējs. Nākotnē es gribētu viņam atdot arī LKF viceprezidenta amatu, kuru pagaidām vēl ieņemu pats," portālam "Delfi.lt" sacījis Guoga.

Kā tikmēr norāda "Balsas.lt", šī informācija pārsteigusi ne tik daudz pašu Balaiši, kā Nacionālo sieviešu basketbola līgu (NMKL), kas deleģējusi Guogu uz LKF izpildkomiteju kā savu prezidentu. NMKL direktors Jurģis Laurinavičs atzinis, ka šāda ziņa viņam ir kā zibens no skaidrām debesīm. "Pagaidām neko nezinu, bet šo amatu nav iespējams tā vienkārši nodot tālāk. NMKL prezidenta iecelšanas kārtība ir pilnīgi citāda," viņš norādījis.

Savukārt Guoga izteicies, ka NMKL pilnvarojusi Balaiši pārņemt viņa pienākumus LKF izpildkomitejā, bet viņš pats turpināšot atbalstīt federāciju ne mazākā apmērā, kā to darījis līdz šim.

Pats Balaišis, ko uzrunājusi "Lietuvos rytas" televīzija, vispirms atbildējis ar saviem ierastajiem skaļajiem smiekliem, bet atzinis, ka ar Guogu par to runāts jau agrāk, vienīgi viņš neesot gaidījis, ka tas notiks tagad.

"Tā lieta man vēl ir jauna. Neesmu paspējis pat lāgā iedziļināties situācijā. Antanam tāda doma bijusi jau sen - dot līdzjutējiem vietu gan valdē, gan visā darbībā. Redzu, viņš savu domu īsteno dzīvē," viņš izteicies. "Vēl nezinu, kas tie par pienākumiem. Man ir interesanti būt pašā basketbola virpulī."

Vaicāts par saviem plāniem iespējamajā jaunajā amatā, Sēkla atbildējis diezgan īsi: "Saskarsimies - tad arī redzēsim. Ko nu tur daudz darīt, ja ne atbalstīt basketbolu. Citu domu pat nevar būt. Esmu no tiem cilvēkiem, kuriem basketbols aizņem lielu daļu dzīves. Gribu, lai viss tālāk attīstās labā gultnē, lai ir augsti sasniegumi, lai basketbols attīstās."

Uz jautājumu, vai jaunie pienākumi nevājinās viņa devumu tribīnēs, lietuviešu basketbola fanu līderis atbildējis noliedzoši. "Tam tieši vajadzētu kļūt par pamudinājumu attīstīt visu šo lietu," viņš paziņojis.

Jau ziņots, ka oktobra sākumā LKF vadībā iezīmējās būtiskas pārmaiņas - mēneša sākumā tika pavēstīts, ka no prezidenta amata nolēmis atkāpties leģendārais basketbolists Arvīds Sabonis, bet Lietuvas vīriešu basketbola izlasi var pamest galvenais treneris Jons Kazlausks. Par aiziešanu no viceprezidenta amata ierunājās arī Guoga.

Lai gan sākumā Sabonis notiekošo skaidroja ar rūgtumu par klaji izsmējīgiem pasūtījuma rakstiem medijos nesenā Eiropas čempionāta laikā, tomēr vēlāk atzinās, ka negrib iesaistīties iekšējās intrigās, savukārt Kazlausks paziņoja, ka situācijā vaino LKF ģenerālsekretāru Balčūnu, kas, viņaprāt, kaitējis izlasei.

Nedēļu vēlāk tika paziņots, ka Sabonis paliks prezidenta amatā, Guoga neatkāpsies un Kazlausks varētu nepamest valstsvienību, toties no LKF ģenerālsekretāra amata aiziet Balčūns.

Tagad mediji vēsta, ka šai amatā varētu atgriezties pašreizējais Lietuvas peldēšanas federācijas ģenerālsekretārs Mindaugs Špoks, kurš gan atzinis, ka viņam vēl ir daudz darāmā arī pašreizējā darbā, un savu lēmumu solījis paziņot LKF izpildkomitejas sēdē pēc divām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!