Foto: DELFI.lt

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners ceturtdien guva 12 punktus, bet neglāba Panevežas "Lietkabelis" komandu no zaudējumā Lietuvas Basketbola līgas (LKL) otrajā pusfināla sērijas spēlē pret Kauņas "Žalgiris".

"Lietkabelis" savā laukumā cieta zaudējumu ar rezultātu 79:94 (21:26, 16:22, 20:23, 22:23), sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-2.

Sērijas trešo un, iespējams, pēdējo spēli abas komandas aizvadīs svētdien Kauņā.

Peiners šajā mačā nospēlēja 26 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā Latvijas basketbolists guva 12 punktus, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem, un sešus no septiņiem soda metieniem, bet aizmetot garām vienīgo tālmetienu.

Viņš šajā mačā veica arī divas rezultatīvas piespēles, pieļāva četras kļūdas, iekrāja piecas piezīmes un izprovocēja astoņus noteikumu pārkāpumus. Piekto piezīmi, kas bija tehniskā, Peiners nopelnīja trīs minūtes pirms pamatlaika beigām.

"Lietkabelis" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Luks Aukštikalnis, bet pretiniekiem 19 punktus guva Antans Kavaļausks.

Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā "Lietkabelis" ar rezultātu 3-1 apspēlēja "Šiauliai" vienību, bet "Žalgiris" pārliecinoši ar rezultātu 3-0 tika galā ar Ķēdaiņu "Nevežis".

Otrā pusfināla pārī savā starpā spēkiem mērojas Viļņas "Lietuvos rytas" un Klaipēdas "Neptūnas" komandas, pēc diviem mačiem cīnoties neizšķirti.

Pašlaik 27 gadus vecais Peiners "Lietkabelis" komandai pievienojās jūlijā, nedēļu pēc tam, kad par Panevēžas vienības galveno treneri kļuva Artūrs Štālbergs. Decembrī Štālbergs tika atbrīvots no amata, viņa vietā stājoties Latvijā labi zināmajam lietuviešu speciālistam Ramūnam Butautam.

Pērn par Lietuvas čempioni tika kronēta "Žalgiris", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Lietkabelis" vienību. Kauņas grands par Lietuvas čempionu kļuva 20.reizi vēsturē.

Kā vēstīts, pirms divām nedēļām "Žalgiris" izcīnīja trešo vietu ULEB Eirolīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!