Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" komanda svētdien piedzīvoja zaudējumu Lietuvas Basketbola līgas (LKL) bronzas sērijā

Bronzas sērijas piektajā mačā "Lietkabelis" savu skatītāju priekšā ar 78:89 (16:12, 22:29, 18:23, 22:25) piekāpās Klaipēdas "Neptūnas" komandai, kas tādējādi sērijā līdz trim uzvarām triumfēja ar 3-1.

Peiners sērijas beidzamajā mačā laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 49 sekundēs iemeta astoņus punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un trīs no četriem "sodiņiem".

Vēl Peiners šajā cīņā atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu, sešām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, vienu pārtvertu bumbu, trim izprovocētām piezīmēm un 14 efektivitātes punktiem.

Uzvarētāju sastāvā 27 punktus iemeta Edgars Žeļonis, kurš vēl iepriekšējā sezonā pārstāvēja Latvijas klubu "Ventspils".

Tikmēr LKL finālsērijā pašreizējā čempione Kauņas "Žalgiris" ar 3-1 atrodas vadībā pret Viļņas "Lietuvos rytas". Principiālo pretinieku duelī sērijas piektā spēle pirmdien notiks Kauņā.

Sagaidāms, ka Peiners jau tuvākajā laikā varētu pievienoties Latvijas basketbola izlasei, kas pirmdien uzsāks gatavošanos 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!