Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Šarlotas "Hornets" galveno treneri ceturtdien apstiprināts Džeimss Borrego, kurš iepriekš bija viens no asistentiem slavenajam Gregam Popovičam Sanantonio "Spurs" vienībā.

Par Borrego pārcelšanos uz Šarlotu tika vēstīts jau iepriekš, bet tagad viņš amatā apstiprināts oficiāli, kļūstot par 11. galveno treneri kluba vēsturē.

Līdz ar to 40 gadus vecais Borrego stājies Stīva Kliforda vietā, šim speciālistam tiekot atlaistam neilgi pēc sezonas beigām. Klifords pie Šarlotas kluba stūres bija piecus gadus.

Borrego, kurš iepriekšējos trīs gadus strādāja "Spurs" klubā, līdz ar to debitēs pilntiesīga komandas galvenā trenera amatā. Iepriekš viņš bija asistents Ņūorleānas "Hornets" un Orlando "Magic" vienībās, turklāt otrajā no tām īsu laiku darbojās arī kā galvenā trenera vietas aizpildītājs.

"Spurs" komandā Borrego sāka savu NBA trenera karjeru, tur nostrādājot no 2003.līdz 2010.gadam. Šajā klubā speciālists atgriezās 2015.gadā. Pirmajā karjeras posmā kopā ar "Spurs" viņš tika pie diviem NBA čempionu tituliem.

Borrego bijis arī Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās komandas Ņujorkas "Knicks" redzeslokā, kad tā meklēja galveno treneri, taču izvēle krita par labu Deividam Fizdeilam.

Sanantonio komandas īpašumā joprojām ir Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, kuram gan šovasar līgums ar klubu. Pagaidām nav zināms, vai Bertāns pametīs "Spurs" vai pagarinās kontraktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!