Foto: Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 21 punktu un savāca 12 atlēkušās bumbas, taču viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks" viesos ar 92:104 (21:31, 30:24, 18:24, 23:25) piekāpās Ņūorleānas "Pelicans" vienībai.

"Knicks" basketbolisti cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, bet "Pelicans" savu uzvaru sēriju pagarināja līdz četriem mačiem.

Tikmēr Porziņģis guva savu astoto "double-double" šosezon. Pēdējos piecos no sešiem mačiem latvietis iemetis vairāk nekā 20 punktus.

Piektdien aizvadītajā mačā Porziņģis laukumā bija 37 minūtes, kuru laikā iemeta astoņus no 18 divpunktu metieniem un visus piecus soda metienus, bet aizmeta garām savus abus tālmetienus.

Tāpat viņam 12 atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divi bloķēti metieni un četras piezīmes. "Knicks" ar Porziņģi laukumā zaudēja par astoņiem punktiem vairāk, nekā guva.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās bija Karmelo Entonijs, kurš sameta 26 punktus un savāca 13 bumbas zem groziem, bet 20 punkti Derika Rouza kontā.

Tikmēr "Pelicans" komandā ar 23 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām atzīmējās Entonijs Deiviss.

Spēles sākums bija mazrezultatīvs, abām vienībām pirmajās minūtēs apmainoties ar tālmetieniem. Porziņģis pirmos punktus guva pēc trīsarpus nospēlētām minūtēm, kad pēc Žoakima Noā piespēles panāca 5:7. Minūti vēlāk tieši Porziņģis bija tas, kurš izlīdzināja rezultātu 9:9, taču Deiviss ātri atjaunoja "Pelicans" komandai vadību. Četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām, kad rezultāta tablo rādīja 21:16 mājinieku labā, latviešu basketbolists devās uz rezervistu soliņu atpūsties.

Pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē Porziņģis atgriezās laukumā, taču rezultātu mainīt viņam neizdevās, un pirmo ceturksni ņujorkieši zaudēja ar desmit punktu deficītu (21:31). Mača otrā nogriežņa pirmajās divās minūtēs šī gada Latvijas labākais basketbolists atzīmējās ar sešiem gūtiem punktiem, taču Ņūorleānas basketbolisti saglabāja vadību (35:27). Turpinājumā "Pelicans" pārsvars pārsniedza desmit punktus, taču vēlāk tas tika samazināts līdz sešiem punktiem.

Perioda otrajā pusē Porziņģis uz minūti tika nomainīts, bet laukumā latvietis atgriezās ar aizsardzībā savāktu bumbu un bloķētu Džrū Holideja metienu. Pēc pakaļdzīšanās pretiniekiem Porziņģis divas minūtes pirms puslaika beigām ar precīziem "sodiņiem" izlīdzināja spēles rezultātu 48:48. Turpinājumā Dženingss ar tālmetienu izvirzīja vadībā "Knicks" komandu, uz ko Ņūorleānas basketbolisti atbildēja ar septiņiem punktiem un puslaiku uzvarēja ar 55:51.

Otrā puslaika sākumā Porziņģis pārtvēra Deivisa piespēli un asistēja Entonija punktu guvumā (53:55), taču tam sekoja pretinieku astoņi bezatbildes punkti, kamēr latvietis un viņa komandas biedri uzbruka nesekmīgi. Piecas minūtes pirms trešdaļa beigām Porziņģis tika nomainīts (55:68), bet, viņam atgriežoties laukumā, "Knicks" deficīts nebija īpaši mazinājies (64:76). Turpinājumā latvietis saimniekoja zem abiem groziem, bet pēc trešās ceturtdaļas viesi atradās iedzinējos ar desmit punktiem (69:79).

Ceturtā ceturkšņa sākumā liepājnieks aizmeta garām pāris metienus, bet pēc nospēlētām trim minūtēm ar "slam-dunk" pietuvināja ņujorkiešus līdz mīnus astoņiem punktiem (75:83). Vēlāk Porziņģis pievienoja vēl divus punktus no spēles un vienu soda metienu, bet ceturkšņa vidū tika nomainīts (81:95). Trīsarpus minūtes pirms spēles beigām latviešu basketbolists atgriezās laukumā un guva vēl trīs punktus, taču "Knicks" nespēja atspēlēties un cieta zaudējumu ar 92:104.

"Knicks" ar 16 uzvarām un tikpat zaudējumiem atkāpusies uz septīto vietu Austrumu konferencē. Tikmēr "Pelicans" ar 14 uzvarām 35 cīņās atrodama 11. pozīcijā Rietumu konferencē, kur otrā ar 26 panākumiem 32 dueļos ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

"Knicks" 2016. gadu noslēgs Hjūstonā ar maču pret vietējo "Rockets" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!