Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā ar savu 13. "double-double" otrdien izcēlās latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, palīdzot Ņujorkas "Knicks" komandai ar rezultātu 107:101 (29:20, 25:29, 30:22, 23:30) izbraukumā pārspēt Atlantas "Hawks".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 31:30 minūtes, gūstot 17 punktus. Viņš realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, netrāpīja nevienu no trim tālmetieniem un realizēja visus trīs soda metienus. Viņa kontā arī 11 atlēkušās bumbas, kā arī pa vienai piespēlei, pārtvertai bumbai un bloķētam metienam. Latvieša kontā arī trīs piezīmes.

"Kninks" rindās pa 23 punktiem sameta Ārons Aflalo un Karmelo Entonijs, kura kontā arī 11 atlēkušās bumbas. Savukārt "Hawks" rindās 19 punktus guva Pols Milseps.

Porziņģis pirmajā ceturtdaļā divas reizes laboja komandas biedra neprecīzos metienus, vienā no tām triecot bumbu grozā. Pēc tam latvietis trāpīja pustālo metienu atlēcienā, bet cīņā zem groziem viņš savāca četras atlēkušās bumbas, kamēr "Knicks" bija izvirzījusies vadībā ar 29:20. Otrajā ceturtdaļā Porziņģis bija nedaudz nemanāmāks, tomēr ņujorkieši turpināja turēties vadībā.

Otrā puslaika sākumā latvietis realizēja divus pustālos metienus pēc kārtas, kā arī trāpīja "āķa" metienu, ļaujot palielināt savas komandas pārsvaru līdz 70:55. Mirkli vēlāk viņš realizēja 2+1 punktu gājienu, turpinot arī labi cīnoties par atlēkušajām bumbām. "Hawks" ļoti strauji samazināja viesu pārsvaru, taču pēc latvieša diviem soda metieniem pārsvars atkal bija seši punkti. Viņš savāca vēl divas bumbas zem groziem, nodrošinot sev "double-double".

Jau vēstīts, ka "Knicks" komanda "Hawks" pieveica arī svētdien. Ar 17 uzvarām 36 spēlēs "Knicks" atrodas 11.vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!