Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda kārtējo reizi šosezon piedzīvoja zaudējumu pēdējās sekundēs. Tikmēr Dāvis Bertāns neizgāja laukumā Sanantonio "Spurs" komandas mačā.

"Knicks" savā laukumā ar 105:107 (33:30, 22:31, 35:29, 15:17) piekāpās Fīniksas "Suns" vienībai, piedzīvojot jau 13.zaudējumu pēdējo 16 maču laikā.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 33 minūtes, kuru laikā grozā raidīja septiņus no desmit divpunktu metieniem, bet grozam secen lidoja visi trīs tālmetieni. Tāpat latvieša rēķinā tikai viena atlēkusī bumba, divas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un trīs piezīmes.

"Knicks" sastāvā rezultatīvākais ar 31 punktu bija Karmelo Entonijs, taču viņš netrāpīja pēdējo sekunžu tālmetienu. Tikmēr 26 punktus pievienoja Deriks Rouzs.

Savukārt "Suns" sastāvā 26 punktus guva Devins Būkers, kamēr 23 punkti Ērikam Bledso.

Porziņģis savu šī mača punktu ražu atklāja ar akrobātiskiem diviem punktiem spēles trešajā minūtē pēc Žoakima Noā piespēles, kad no gaisa atmuguriski meta bumbu grozā. Cīņas turpinājums latvietim gan nebija tik sekmīgs, jo pāris metieni lidoja grozam secen, bet abas komandas pirmajā ceturtdaļā cīnījās punkts punktā.

Pirmā puslaika otrajā pusē "Suns" izdevās iegūt lielāku pārsvaru un izvirzīties vadībā ar 12 punktu starpību (54:42), bet savu otro precīzo metienu Porziņģis izpildīja vien divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām. Tiesa, tie bija skaisti divi punkti, kad viņš pēc neveiksmīga Rouza caurgājiena pielaboja metienu, triecot bumbu grozā no augšas.

Pirmo puslaiku Porziņģis noslēdza ar četriem punktiem, bet "Knicks" bija sešu punktu deficīts (55:61). Trešā ceturtdaļa latvietim un arī Ņujorkas komandai bija veiksmīgāka, jo izdevās "atgriezties spēlē". Pagājušā gada Latvijas labākais sportists otrā puslaika otrajā minūtē iemeta divus pustālos metienus pēc kārtas, bet pēc tam viņš neiemeta tālmetienu, taču maču turpināja ar vēl trim trāpīgiem divpunktniekiem pēc kārtas.

Līdz ar to Porziņģis trešajā ceturksnī bija guvis desmit punktus, tikmēr šī nogriežņa izskaņā abu komandu duelis ritēja jau punkts punktā.

Ceturto ceturtdaļu vienības sagaidīja ar neizšķirtu 90:90, tikmēr Porziņģis pie bumbas vairs netika tik bieži. Tiesa, latvieša sniegums arī nebija diez ko veiksmīgs, tāpēc viņš noslēdzošajā ceturtdaļā izpelnījās ierobežotu spēles laiku.

Porziņģis laukumā atgriezās vien pamatlaika noslēdzošajās trīs minūtēs, tomēr viņš uzreiz pēc tam netrāpīja ļoti tālu tālmetienu. Sākoties pēdējai minūtei, "Knicks atradās vadībā ar 105:104, taču 31,7 sekundes līdz beigām "Suns basketbolists Būkers grozā raidīja trīspunktnieku.

Pēc minūtes pārtraukuma Rouzs netrāpīja grozā pēc caurgājiena, bet "Knicks" pie vēl vienas iespējas uzbrukt tika 6,3 sekundes līdz pamatlaika beigām. Tam sekoja atzīstami izspēlēts uzbrukums, kurā Entonijs tika pie tikpat kā brīva tālmetiena, kas tomēr izgriezās no stīpas. Tādējādi "Knicks" jau kārtējo reizi šajā sezonā piedzīvoja neveiksmi pašā galotnē.

Porziņģis laukumā atgriezās iepriekšējā spēlē, bet pirms tam viņš Ahilleja cīpslas problēmu dēļ izlaida četrus mačus pēc kārtas.

Zīmīgi, ka laikā no 2013. līdz 2016.gadam "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks vadīja tieši "Suns" komandu, ko savulaik viņš ir pārstāvējis arī kā basketbolists.

Nespēlējot citam latvietim Bertānam, viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda sestdien NBA regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 118:115 (22:33, 35:25, 27:31, 23:18, 11:8) pagarinājumā pārspēja pašreizējo līgas čempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Lielisku sniegumu šajā mačā demonstrēja "Spurs" līderis Kavai Lenards, kurš iemeta 41 punktu un sasniedza jaunu karjeras rekordu. Tikmēr 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Lamarkuss Oldridžs.

Savukārt "Cavaliers" rindās pa 29 punktiem iemeta Lebrons Džeimss un Kairijs Ērvings.

Pašreizējie NBA čempioni "Cavaliers" šo maču iesāka lieliski, jo pirmo minūšu laikā izdevās izvirzīties vadībā ar 12:6. Turpinājums "Spurs" vienībai gan bija sekmīgāks, jo izdevās izlīdzināt spēli, taču tad atkal sekoja Klīvlendas komandas 10:0 izrāviens un 24:14 vadība.

Lai arī "Cavaliers" otro ceturtdaļu uzsāka ar 11 punktu vadību, "Spurs" arī šoreiz prata izlīdzināt cīņas gaitu, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 58:57 par labu mājiniekiem.

Otrais puslaiks jau aizritēja spraigākā cīņā. Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Spurs" ieguva sešu punktu pārsvaru (96:90). Pēc tam viesi izvirzījās vadībā arī ar deviņiem punktiem, bet Klīvlendas komanda izmisīgi centās atspēlēties. Tas arī pakāpeniski izdevās, turklāt 34 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeimss trāpīja ļoti tālu trīspunktnieku un panāca neizšķirtu 107:107.

Pēc tam sekojošais "Spurs" uzbrukums nebija sekmīgs, tādējādi "Cavaliers" komandai 13,4 sekundes pirms beigām bija iespēja izraut uzvaru. Tomēr tas neizdevās, jo Džeimsa metiens nebija sekmīgs, tāpēc duelis izšķīrās pagarinājumā.

Lai gan papildus piecu minūšu laikā teicams bija Ērvings, gūdams "Cavaliers" pirmos sešus punktus, "Spurs" demonstrēja labāku komandas spēli. Tiesa, Klīvlendas klubam 0,6 sekundes bija iespējas panākt vēl vienu pagarinājumu, bet Kevina Lava tālmetiens lidoja grozam secen.

"Spurs" komandai traumu dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt pieredzējušie Tonijs Pārkers un Po Gasols.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs pirmdien, kad izbraukumā jātiekas pret Bruklinas "Nets", bet dienu vēlāk viesos gaidāms duelis pret Toronto "Raptors".


"Spurs" ar 34 uzvarām 43 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet "Cavaliers"ar 30 panākumiem 42 mačos ir pirmajā pozīcijā Austrumos.

"Knicks" ar 19 uzvarām 45 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, kur "Suns" ar 14 panākumiem 43 dueļos ir vājākā komanda Rietumu konferencē, kur kopumā sacenšas 15 vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!