Foto: AP/Scanpix

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē atkārtoja karjeras rezultativitātes rekordu, gūstot 29 punktus, un palīdzēja viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" komandai izbraukumā ar 115:107 (23:30, 34:25, 35:18, 23:34) pārspēt Čikāgas "Bulls".

Porziņģis šajā mačā izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas, kas viņam ļāva tikt pie pirmā "double-double" kopš 7.februāra. Tikmēr "Knicks" pārtraukuši trīs zaudējumu sēriju.

Latvijas basketbolista karjeras rekords NBA spēlē ir 29 punkti, ko viņš pirmo reizi sasniedza pagājušā gada 17.novembrī pret Šarlotes "Hornets".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus no desmit divpunktniekiem, trīs no pieciem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem.

Latvietis savāca arī desmit bumbas zem groziem, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja piecas personīgās piezīmes.

Porziņģis bija rezultatīvākais "Knicks" basketbolists, bet vēl latvieša devumam 24 punktus pievienoja Karmelo Entonijs, kamēr 12 punktus iemeta Ārons Aflalo, kurš šo maču uzsāka no rezervistu soliņa.

Savukārt individuāli karjeras veiksmīgāko spēli trešdien aizvadīja "Bulls" vienību pārstāvošais Spānijas basketbolists Nikolā Mirotičs, kurš guva 35 punktus, tostarp realizējot deviņus no 13 tālmetieniem. Vēl Čikāgas vienības labā 21 punktu iemeta Deriks Rouzs.

Jau pirmajā ceturtdaļā Porziņģis pamanījās gūt deviņus punktus, tostarp realizējot skaistu bumbas triecienu grozā no augšas pēc lieliskas Entonija piespēles. Tikmēr pašai "Knicks" vienībai spēles sākums nebija pārāk sekmīgs, jo tā pirmo ceturksni aizvadīja nesekmīgi un nonāca iedzinējos ar 23:30.

Tomēr otrajā ceturtdaļā Ņujorkas vienība šo deficītu likvidēja, turklāt rezultatīvi turpināja spēlēt Porziņģis, kurš šajā spēles nogrieznī guva vēl astoņus punktus, kamēr "Knicks" lielajā atpūtā devās vadībā ar 57:55.

Ņujorkas vienība aizvadīja lielisku trešo ceturtdaļu nedaudz vairāk kā septiņu minūšu laikā veicot 21:7, kas ļāva izvirzīties vadībā jau ar 16 punktu pārsvaru - 78:62. Latvietis šajā atrāvienā "Knicks" komandai palīdzēja ar trīs punktiem. Lai arī uz neilgu laiku "Bulls" par dažiem punktiem rezultāta starpību samazināja, ceturkšņa beigās rezultāta tablo vēstīja jau 90:70 par labu viesiem no Ņujorkas. Tikmēr Porziņģis pēc pirmajām trim ceturtdaļā bija guvis jau 25 punktus.

Trešās ceturtdaļās beigās un līdz pat ceturtās vidum Porziņģis nespēlēja, bet "Bulls" basketbolistiem pamazām izdevās samazināt rezultāta starpību, un mazāk nekā četras minūtes līdz pamatlaika beigām rādīja 107:98 par labu "Knicks". Spēles noslēgumu Ņujorkas vienībai izdevās nosargāt vadību, turklāt izšķirošajos notikumos laukumā atradās arī Porziņģis, kurš pēdējo četru minūšu laikā iemeta divus svarīgus divpunktniekus, taču arī pāris reizes neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā.

"Knicks" ar 29 panākumiem 72 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, reāli vairs nepretendējot uz vietu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr "Bulls" komanda ar 36 uzvarām 70 mačos ir šīs konferences devītajā vietā.

Ņujorkas komanda nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad jau savā laukumā tiksies ar to pašu "Bulls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!