Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" līderis Kristaps Porziņģis izvairījās no kritikas paušanas tiesnešu virzienā, un uzsvēra, ka pašiem jāspēlē labāk, lai uzvarētu spēles.

Jau vēstīts, ka Porziņģis guva 21 punktu, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un bloķēja sešus metienus, bet "Knicks" komanda NBA regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 99:105 zaudēja šosezon vāji spēlējošajai Memfisas "Grizzlies".

Pamatlaika izskaņā "Knicks" veica izrāvienu un deldēja "Grizzlies pārsvaru šajā spēlē, tomēr tiesneši izcēlās ar pāris apšaubāmiem lēmumiem, piešķirot piezīmes Ņujorkas komandas basketbolistiem. Vispirms piezīme par it kā pretinieka turēšanu tika Porziņģim, bet 17 sekundes pirms beigām tehnisko piezīmi saņēma Lī.

"Dažreiz viņi ļauj mums spēlēt fiziski, dažreiz nē. Tā tas notiek visu laiku. Dažreiz viņi vēlas kaut ko atrast, dažreiz nē. Mēs tam nevaram pievērst uzmanību," par tiesāšanu teica Porziņģis. Tikmēr Lī bija ļoti sašutis, jo viņš uzstāja uz to, ka viņš runāja ar pretinieku spēlētāju un tiesnesim neko nepateica.

"Es ar tiesnesi nerunāju. Es runāju ar "Grizzlies" debitantu. Esmu NBA 10 gadus, esmu dzirdējis desmit reizes sliktākas lietas. Runājām mēs abi, tad mums abiem vajadzēja piešķirt tehniskās piezīmes. Mēs pat nelamājāmies. Es nesaprotu, kas notiek."

Porziņģis vēl uzsvēra, ka "Knicks" komandai ir jāspēlē labāk, lai šādas epizodes neizšķirtu mača iznākumu.

"Protams, ka tas ir nomācoši. Mēs tikai vēlamies uzvarēt. Mums jāsaprot tās lietas, kas jādara visas spēles laikā, lai nostādītu sevi uzvarošā pozīcijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!