Foto: USA TODAY Sports/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 2018. gadu sagaidījis otrajā vietā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko metienu bloķētāju sarakstā.

Par 2017. gada Latvijas gada labāko sportistu atzītais liepājnieks šosezon 30 spēlēs vidēji bloķējis 2,2 metienus, kas ir otrs labākais rādītājs līgā.

Pirmais ar 2,3 bloķētiem metieniem ir Indiānas "Pacers" centra spēlētājs Mailss Tērners. Tāpat kā Porziņģis, arī viens no iepriekšējās sezonas čempiones Goldensteitas "Warriors" līderiem Kevins Durants ir bloķējis 2,2 metienus, bet viņš aizvadījis par diviem mačiem vairāk.

Porziņģis šosezon divos mačos izcēlies ar sešiem bloķētiem metieniem, bet viņa karjeras rekords ir septiņi bloki, kas divreiz sasniegti latvieša debijas sezonā, bet viens - 2016./2017.gada sezonā.

Liepājnieks vidēji spēlē šosezon guvis 24,5 punktus un ieņem 12.vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Sezonas sākumā viņš bija rezultatīvāko spēlētāju trijniekā, taču nelielas traumas un rūpīgāka pretinieku aizsardzība viņa rezultativitāti samazinājusi. Latvietis ir rezultatīvākais spēlētājs "Knicks" komandā, kur otrs ražīgākais ar 17,8 punktiem ir Tims Hārdevejs juniors, kurš šobrīd dziedē savainojumu.

Līgas rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 32,3 punktiem mačā ir Hjūstonas "Rockets" zvaigzne Džeimss Hārdens, otrais ar 29,1 punkti ir Milvoki "Bucks" grieķu basketbolists Jannis Adetokunbo, bet trešajā vietā ar 27,8 punktiem ir Klīvlendas "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss.

Porziņģis 5. novembrī laboja savu karjeras rezultativitātes rekordu, Indiānas "Pacers" grozā sametot 40 punktus.

Tāpat Porziņģis vidēji mačā savācis 6,7 atlēkušās bumbas, šajā statistikas rādītājā līgā ieņemot dalītu 40.vietu. Labākais cīņā zem groziem ir Losandželosas "Clippers" centrs Deandrē Džordans, kurš vidēji spēlē izcīnījis 15,3 atlēkušās bumbas, otrais ar 15,2 bumbām ir Detroitas "Pistons" basketbolists Andrē Dramonds, bet trešo vietu ar 12,5 bumbām ieņem Demarkuss Kazinss no Ņūorleānas "Pelicans".

"Knicks" rindās labākais cīnītājs zem groza ir turks Eness Kanters, kurš vidēji mačā ticis pie 10,3 atlēkušajām bumbām, NBA šajā statistikas rādītājā ieņemot devīto vietu.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis līdz gadu mijai bija guvis 20,1 punktu, izcīnījis 7,9 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 metienus, tobrīd šajā statistikas rādītāja būdams sestais.

Tikmēr Sanantonio "Spurs" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns šosezon vidēji mačā laukumā bijis nepilnas desmit minūtes, kuru laikā guvis 4,1 punktu un izcīnījis 1,5 atlēkušās bumbas, kas ir labāki rādītāji nekā viņam bija iepriekšējā - debijas - sezonā līdz Jaunajam gadam.

Abi latvieši savu pirmo spēli Jaunajā gadā aizvadīs otrdien, kad "Spurs" viesosies Ņujorkā pie "Knicks".

"Knicks" ar 18 uzvarām 36 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā un tai priekšā gaidāma smaga cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Līdz marta sākumam Ņujorkas vienībai 21 no 30 mačiem būs viesos, tomēr šosezon tā izbraukumā izcīnījusi vien trīs panākumus 15 cīņās.

Savukārt "Spurs" ar 25 uzvarām 37 dueļos ir trešajā vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!