Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" pēc divu maču izlaišanas juties nedaudz ierūsējis, tomēr komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks bija apmierināts ar latvieša veikumu aizsardzībā.

Jau vēstīts, ka Porziņģis trešdien atgriezās laukumā pēc potītes savainojuma izārstēšanas un ar 18 gūtajiem punktiem palīdzēja "Knicks" komandai ar rezultātu 99:88 (23:32, 26:17, 27:18, 23:21) NBA regulārā čempionāta spēlē uzvarēt Memfisas "Grizzlies".

"Es jutos lieliski. Es sākumā nevarēju sajust spēles ritmu, biju nedaudz ierūsējis," portālā "nypost.com" citēts Porziņģis.

Pirmais puslaiks šajā mačā noslēdzās neizšķirti 49:49, bet trešo ceturtdaļu Ņujorkas spēlētāji iesāka ar 17:2 izrāvienu.

"Mēs desmit punktu pārsvaru ieguvām acumirklī, un tas bija pateicoties mūsu aizsardzībai," skaidroja latvietis.

Savukārt "Knicks" galvenais treneris Hornačeks, runājot par sniegumu aizsardzībā, uzslavēja tieši Porziņģa veikumu, jo viņš veiksmīgi aizsargāja savu grozu.

"Es uzskatu, ka pārējie spēlētāji jūtas komfortabli, kad Porziņģis ir laukumā. Viņš ļauj atvērties komandas biedriem, jo piesaista pretinieku uzmanību. Uzbrukumā viņš bija ļoti noderīgs, bet arī aizsardzībā paveica labu darbu," sacīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!