Foto: F64
Latvijas U-18 puišu basketbola izlases spēlētājs Kristaps Porziņģis kļuvis par pārliecinoši labāko savās mājās aizvadītā Eiropas čempionāta metienu bloķētāju.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā svētdien dramatiskā mačā ar rezultātu 56:57 piekāpās Spānijas izlasei, netiekot pie bronzas godalgām un turnīrā ieņemot ceturto vietu. Eiropas U-18 čempionātos Latvijas junioru izlase labāko četriniekā iekļuva ceturto reizi vēsturē. 1998.gada turnīrā Latvijas komanda izcīnīja ceturto vietu, bet līdz šim augstākais sasniegums ir trešā vieta 2007.gadā galvenā trenera Vara Krūmiņa vadībā un tāda pati pozīcija 2010.gadā, kad pie valstsvienības stūres bija Ziedonis Jansons.

Porziņģis, kurš izpelnījās vietu turnīra simboliskajā izlasē, deviņās spēlēs bloķēja vidēji 4,9 metienus, savu tuvāko sekotāju šajā statistikas rādītāja apsteidzot par gandrīz divu vidēji bloķētu bumbu tiesu.

Tāpat Porziņģim ceturtā vieta atlēkušo bumbu statistikas uzskaitē, vidēji ik mačā iekrājot 10,0 bumbas zem groziem. Desmitais šajā sarakstā ar vidēji 7,7 bumbām ik mačā bija Anžejs Pasečņiks, kurš arī tika pie vietas turnīra simboliskajā izlasē.

Pasečņiks bija arī Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs, vidēji ik mačā iekrājot 12,6 punktus. Tas viņam turnīrā deva 12.rezultatīvākā spēlētāja godu. Savukārt metienus no spēles Pasečņiks realizēja ar 48,9% precizitāti, kas bija astotais labākais rādītājs turnīrā.

Par sacensību devīto labāko rezultatīvo piespēļu veicēju kļuva Kristaps Gludītis, kuram vidēji 3,4 piespēles ik mačā, bet Dāvis Geks tika pie astotā lielākā vidējā spēles laika - 30,7 minūtes.

Latvijas izlase ar vidēji gūtiem 68,6 punktiem bija devītā rezultatīvākā turnīrā. Savukārt ielaisti tika vidēji 61,8 punkti, kas ir trešais labākais rādītājs.

Vidēji izcīnītas 46,7 atlēkušās bumbas Latvijas izlasei šajā rādītājā deva otro vietu, bet bloķētajos metienos latvieši palika nepārspēti - vidēji 6,9 bloki ik mačā.

Kā ziņots, aizpagājušajā nedēļā no Tallinā notikušā Eiropas U-20 čempionāta Latvija izlase mājās pārveda vēsturiskas sudraba medaļas. Tā bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!