Foto: AFP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis mēģina norobežoties no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" nedienām ārpus laukuma un cenšas koncentrēties tikai uz basketbolu, Ziemeļamerikas žurnālistiem atklāja liepājnieks.

Porziņģis patlaban atrodas Ņūorleānā, kur viņš piektdien piedalīsies NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā, bet sestdien latvietis sacentīsies Zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

Porziņģis Uzlecošo talantu mačā piedalījās arī pērn, kad pamanījās gūt 30 punktus, bet viņa pārstāvētā Pasaules izlase ar 154:157 piekāpās ASV komandai.

"Palikušas labas atmiņas no pagājušā gada Zvaigžņu spēles nedēļas nogales. Bija jautri, ko tādu izbaudīju pirmo reizi. Noteikti vēl ilgi atcerēšos, kā puslaika pārtraukumā treneris Etore Mesina mūs uzrunāja un pat nedaudz sabāra, lai mēs otrajā puslaikā saņemoties. Toreiz komandas pārāk viegli guva punktus, un, manuprāt, viņam kā eiropiešu trenerim tas īpaši nepatika," piektdienas treniņā teica Porziņģis.

Latviešu basketbolists šosezon 49 spēlēs vidēji guvis 18,3 punktus, izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu un bloķējis 2,0 metienus, šajā statistikas rādītājā ieņemot dalītu sesto vietu visā līgā.

"Šī ir mana otrā NBA sezona. Zinu, ko sagaidīt. Saprotu, ka nebūs viegli, jo īpaši pēdējās 25 spēlēs šosezon. Ir jāsargā ķermenis un jāatpūšas, lai varētu būt gatavs spēlēt katru vakaru. Pirmās sezonas pieredze palīdz saprast, kā rīkoties," skaidroja Porziņģis.

Ņujorkas komandas šī brīža sniegums laukumā nevieš optimismu, kas jau licis vairākus ekspertus aicināt šī kluba vadību domāt par nākotni un aizmainīt nevajadzīgos basketbolistus. Kritiku par savu sniegumu izpelnījušies vairāki "Knicks" basketbolisti, tostarp arī līderi Karmelo Entonijs un Deriks Rouzs.

Tāpat Ņujorkas vienība uzmanības centrā nonāca pēc tam, kad pagājušajā nedēļā "Knicks" mājas spēlē šīs komandas bijušajai zvaigznei Čārlzam Ouklijam radās nesaskaņas ar kluba īpašnieku Džimu Doulanu, bet pēc tam bijušo spēlētāju no "Madison Square Garden" arēnas ar varu izraidīja apsardze.

"Mēģinu no tā visa norobežoties un koncentrēties tikai tam, ko daru laukumā. To visu notiekošo drāmu, kas ir ārpus laukuma, nevaru ietekmēt. Mēģinu koncentrēties tikai uz ar basketbolu saistītām lietām," uzsvēra Porziņģis.

Pēc cerīga sezonas sākuma "Knicks" pašlaik ir patālu no iekļūšanas izslēgšanas turnīrā, jo astotajā vietā esošajai Detroitas "Pistons" ir par četrām uzvarām vairāk.

"Mums vajadzētu būt "play-off" zonā. Ir smags grafiks, neesam tajā pašā labākajā pozīcijā, bet ticu, ka varam iekļūt izslēgšanas turnīrā," atzīmēja latvietis.

NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies Ņūorleānā. Sākotnēji šim paraugmačam bija jānorisinās Šarlotā, bet vēlāk tas tika pārcelts uz Ņūorleānu, jo Ziemeļkarolīnas štatā, kur atrodas Šarlota, noteikumi diskriminē transpersonas to iespējās izvēlēties tualeti.

Iepriekš Ņūorleānā NBA Visu zvaigžņu spēle norisinājās 2008. un 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!