Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien sāpošas Ahilleja cīpslas dēļ izlaida šosezon ceturto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda guva pārliecinošu uzvaru, kurā ar 19 punktiem izcēlās lietuvietis Mindaugs Kuzminsks.

"Knicks" savā laukumā ar 104:89 (24:22, 30:29, 22:14, 28:24) uzvarēja Čikāgas "Bulls" komandu, svinot vien otro uzvaru pēdējos 11 mačos.

Porziņģim problēmas ar Ahilleja cīpslu bija jau iepriekš, tāpēc viņš nepiedalījās "Knicks" Vecgada vakara spēlē un izlaida arī nākamos divus šī gada pirmos mačus, taču pirms nedēļas atgriezās laukumā un piedalījās četros mačos.

"Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks pirms mača ar Čikāgas vienību atklāja, ka ceturtdienas rītā Porziņģis pamodies ar ļoti sāpošu Ahilleja cīpslu, tādēļ pieņemts lēmums viņu gaidāmajā spēlē neizlaist. Treneris nevarēja pateikt, cik ilgi šoreiz latvietim nāksies atlabt.

Tikmēr aizvadītajā mačā "Knicks" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Karmelo Entonijs, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Savukārt Kuzminsks guva 19 punktus, aizvadot savu rezultatīvāko spēli līdzšinējā NBA karjerā. Kuzminsks spēlēja 30 minūtes un 23 sekundes, kas viņam arī ir jauns rekords.

"Bulls" komandā 22 punktus guva Dveins Veids, taču no spēles viņš trāpīja vien deviņus no 20 metieniem.

Spēli labāk iesāka "Knicks", panākot septiņu punktu pārsvaru (19:12), taču vairāk atrauties viesi neļāva. Otrās ceturtdaļas vidū vadībā uz brīdi bija jau "Bulls" basketbolisti, tomēr pēc puslaika neliels pārsvars bija laukuma saimniekiem (54:51).

Izšķiroša bija trešā ceturtdaļa, kurā "Knicks" ar veiksmīgu sniegumu aizsardzībā spēja veikt izrāvienu un panākt 68:57 savā labā, mača beigu daļā vadību droši nosargājot.

"Knicks" šī bija pārliecinošākā uzvara kopš 15. novembra, kad ar 93:77 tika uzveikta Dalasas "Mavericks".

Jau ziņots, ka trešdien "Knicks" viesos ar 97:98 zaudēja Filadelfijas "76ers" basketbolistiem, bet Porziņģis pēdējās sekundēs nerealizēja tālmetienu, kurš visticamāk komandai būtu nesis uzvaru.

"Knicks" komanda ar 18 uzvarām 40 spēlēs saglabā 11.pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Bulls" ar 19 panākumiem 40 mačos ir devītajā vietā.

Nākamo maču "Knicks" basketbolisti aizvadīs svētdien, kad viesosies pie Toronto "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!