Foto: AFP/Scanpix

Spēlēšana Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Uzlecošo zvaigžņu mačā ir latviešu talanta Kristapa Porziņģa piepildījies sapnis, līgas pārstāvjiem atzina basketbolists.

Kā zināms, Porziņģis iekļauts NBA Uzlecošo zvaigžņu spēles Starptautiskajā komandā, kas 12. februārī Toronto sacentīsies ar ASV vienību. Spēle notiks divas dienas pirms NBA Visu zvaigžņu spēles.

"Debijas sezonā tikt iekļautam NBA Uzlecošo zvaigžņu spēles komandā ir kā sapnis, kas piepildījies. Gadiem ejot, ceru, izpelnīšos vietu arī kādā no Visu zvaigžņu spēles komandām," pauda Porziņģis. "Zinu, ka Toronto ir lieliska pilsēta, tāpēc esmu patīkami satraukts par šo iespēju. Priecājos būt daļa no šī pasākuma. Domāju, ka būs jautri tikties ar visiem debitantiem vienuviet."

"Uzskatu, ka ārzemnieki Starptautiskajā komandā sapratīsies labāk savā starpā nekā ASV vienības basketbolisti, tāpēc ticu, ka varēsim turēties pretī amerikāņiem un aizvadīt sīvu spēli," skaidroja Porziņģis.

Kā zināms, Porziņģim, kurš pārstāv Ņujorkas "Knicks" vienību, pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet, lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā. Līdz ar to Porziņģis varēja cerēt vienīgi uz iespēju, ka viņu sastāvā iekļaus kā rezervistu.

Visu zvaigžņu spēles rezervisti tiks nosaukti naktī uz piektdienu. Tos izvēlēsies 30 NBA komandu galvenie treneri, kuriem nebūs atļauts balsot par savu komandu spēlētājiem.

Savā debijas sezonā Porziņģis līdz šim 47 spēlēs vidēji guvis 14,0 punktus, kas ir trešais labākais rezultāts starp visiem debitantiem, un izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas. Tāpat latvieša kontā vidēji 2,0 bloki spēlē, kas ir labākais rādītājs starp visiem pirmgadniekiem un septītais labākais līgā. Porziņģis 47 mačos izcēlies arī ar 16 "double-double".

"Līdzjutējiem vienmēr patīk laba izrāde, bet man patīk piedalīties skaistās epizodēs, tāpēc varbūt arī līgas Uzlecošo zvaigžņu mačā varēšu parādīt to, ko fani sagaida," piebilda Porziņģis.

Pati Visu zvaigžņu spēle 14. februārī risināsies Toronto, Kanādā, turklāt tā pirmoreiz vēsturē tiks aizvadīta ārpus ASV.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!