Foto: F64

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis jūnijā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā varētu pārsteigt pasauli, atsaucoties uz anonīmiem klubu pārstāvjiem vēsta NBA.

Porziņģis jau ilgstoši NBA drafta prognozēs atrodas labāko desmitniekā, reizi viņam pat prognozēja piekto numuru, bet jaunākajās prognozēs, kas tiek izteiktas pēc NBA apskatnieku sarunā ar klubu skautiem un vadības, latvietim ir septītā pozīcija. Līdz šim NBA draftā visaugstāk no Latvijas basketbolistiem ticis Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors".

"Viņš var būt pat otrais. Viņš ir tik labs. Neviens par viņu nesaka nevienu sliktu vārdu," anonīmi izteicies kāds kluba ģenerālmenedžeris.

"Domāju, ka viņš ir stabils TOP 5 numurs, un nebrīnīšos, ja viņš būs trijniekā. Viņš ir labs. Vienmēr jaunos ar kaut ko salīdzina. Tad viņu var salīdzināt ar Dirku Novicki vai Pau Gasolu," bilst kāda cita kluba basketbola darījumu nodaļas vadītājs.

Dažādās NBA drafta prognozēs pirmās vietas (dažādā secībā) tiek atvēlētas Karlam Entonijam Taunsam, Dzahlilam Okaforam, D'Andželo Raselam un Emanuelam Mudiejam, bet tālākās vietās jau minēti daudzi citi, arī Porziņģis. Taču tagad latvietis jau tiek pieskaitīts pie tiem, kas šo četrinieku varētu izjaukt. NBA apskatnieki norāda, ka daudz "skaidrāka bilde" varētu būt pēc otrdien paredzētās NBA drafta loterijas, kad klubi uzzinās savas izvēles tiesības.

Porziņģis pērn sākotnēji pieteicās NBA draftam un viņam prognozēja vietu otrajā desmitā, tomēr basketbolists neilgi pirms drafta atsauca savu dalību un sezonu aizvadīja Spānijā, izpelnoties speciālistu vēl lielāku atzinību. Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Savukārt 2013.gadā ar noslēdzošo 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!