Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases pienākums nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā būs atrasties labākā formā par pretiniecēm un būt mačiem labāk gatavām, uzskata vienības spēlētāja Aija Putniņa.

Latvija nākamvasar gaidāmajā Eiropas čempionātā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Serbiju, Horvātiju, Krieviju un Lielbritāniju.

"Visas turnīra apakšgrupas ir vienlīdz sarežģītas, tāpēc var prognozēt ļoti interesantas un azarta pilnas spēles," 26 gadus veco Putniņu citē turnīra rīkotāji. "Trīs no mūsu grupas komandām piedalījās 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kas kaut ko liecina par tās sarežģītību. Tas arī rāda, cik ļoti fiziski un psiholoģiski sagatavotām mums būs jābūt."

"Nevaru teikt, vai mums ar izlozi paveicās, jo esmu droša, ka katra komanda turnīrā demonstrēs savu labāko sniegumu, atstājot laukumā visu, kas ir dodams," uzskata latviete, kura ikdienā spēlē Ungārijā. "Būt labāk sagatavotām būs mūsu pienākums. Lai gūtu uzvaras, mums pretinieces būs jāpārspēj ieguldītā darba apjomā."

Rīkotāji prognozē, ka Putniņa, kura šosezon demonstrē rezultatīvu sniegumu Eiropas kausa izcīņas mačos, turnīrā būs viena no Latvijas izlases līderēm.

Gaidāmajā turnīrā piedalīsies 20 komandas, kas tika salozētas pa piecām izlasēm četrās apakšgrupās. Pēc viena apļa aizvadīšanas trīs pirmo vietu ieguvējas kvalificēsies otrajam posmam, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, kamēr ceturto un piekto pozīciju īpašniecēm turnīrs būs beidzies.

Otrajā posmā 12 valstsvienības būs sadalītas pa sešām divās apakšgrupās. Pēcāk četru pirmo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Nākamā gada Eiropas čempiones izcīnīs tiesības spēlēt 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kamēr 2.-5.vietas ieguvējas piedalīsies Olimpiādes kvalifikācijas turnīrā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Ungārijā un Rumānijā nākamgad norisināsies no 11. līdz 28.jūnijam.

Latvijas izlase šim Eiropas čempionātam kvalificējās pēc šovasar ļoti veiksmīgi aizvadītā kvalifikācijas turnīra, kurā Ainara Zvirgzdiņa vadītā komanda izcīnīja piecas uzvaras sešās spēlēs, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā.

Pērn notikušajā Eiropas čempionātā Latvija cieta zaudējumus visās trīs spēlēs, turnīru noslēdzot jau pēc apakšgrupu sacensībām. Eiropas čempionāta finālturnīrā latvietes piedalīsies sesto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!