Foto: F64

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases vadošajām spēlētājām Aija Putniņa svētdien guva divus punktus Spānijas čempionāta otrās kārtas spēlē, palīdzēdama Salamankas "Perfumerias Avenida" komandai izcīnīt uzvaru.

Salamankas komanda viesos ar rezultātu 82:53 (18:15, 22:13, 15:16, 27:9) apspēlēja Lasevas Duržeļas vienību "Cadi La Seu".

Putniņa laukumā bija 18 minūtes un vienu sekundi, šajā laikā iemezdama vienu no diviem divpunktu metieniem, bet aizmezdama garām savus abus tālmetienus.

Tāpat viņa izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra četras piespēles, pieļāva trīs kļūdas, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdama pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

"Perfumerias Avenida" komandā rezultatīvākā ar 13 punktiem bija zviedriete Ēlina Eldebrinka.

"Perfumerias Avenida" ir viena no piecām vienībām, kuras sezonu iesākušas ar trīs uzvarām trīs spēlēs.

Putniņas pārstāvētais klubs iepriekšējās trīs sezonas ir kļuvis par Spānijas čempionu, bet kopumā par labāko valstī tas kļuvis sešas reizes. Pagājušajā nedēļā vienība triumfēja arī valsts Superkausā.

Nākošajā nedēļā "Perfumerias Avenida" aizvadīs pirmo spēli arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrā.

Aizvadītās sezonas pirmajā pusē Putniņa pārstāvēja Turcijas komandu Samsunas "Canik", bet janvāra vidū pievienojās "Mersin BB" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!