Foto: LETA

Viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases vadošajām spēlētājām Aija Putniņa svētdien guva desmit punktus Spānijas čempionāta ceturtās kārtas spēlē, palīdzēdama Salamankas "Perfumerias Avenida" komandai izcīnīt uzvaru.

Salamankas komanda savā laukumā ar rezultātu 72:50 (21:21, 17:8, 11:9, 23:12) sagrāva Samoras "Quesos El Pastor" vienību.

Putniņa laukumā bija 18 minūtes, šajā laikā aizmetot garām četrus divpunktu metienus, kā arī viņa guva trīs no astoņiem tālmetieniem. Vēl Putniņa realizēja vienu soda metienu.

Tāpat latviete izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra trīs bumbas aizsardzībā un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Perfumerias Avenida" komandā rezultatīvākā ar 13 punktiem bija spāniete Laura Hila Kolado.

"Perfumerias Avenida" ir viena no trim vienībām, kuras sezonu iesākušas ar četrām uzvarām tikpat spēlēs.

Putniņas pārstāvētais klubs iepriekšējās trīs sezonas ir kļuvis par Spānijas čempionu, bet kopumā par labāko valstī tas kļuvis sešas reizes. Pagājušajā nedēļā vienība triumfēja arī valsts Superkausā.

Nākošajā nedēļā "Perfumerias Avenida" aizvadīs pirmo spēli arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrā.

Aizvadītās sezonas pirmajā pusē Putniņa pārstāvēja Turcijas komandu Samsunas "Canik", bet janvāra vidū pievienojās "Mersin BB" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!