Foto: DELFI.lt
13 punktus FIBA Eirolīgas turnīra spēlē basketbolā sievietēm trešdien guva latviete Aija Putniņa, palīdzot Lietuvas vienībai Kauņas "Vici-Aistes" ar rezultātu 73:72 (17:16, 22:14, 12:25, 22:17) savā laukumā pieveikt spēcīgo Spānijas komandu Valensijas "Ros Casares".

Uzvaru laukuma saimniecēm nodrošināja lietuvietes Rimas Valentienes precīzais tālmetiens mača pēdējā sekundē.

Putniņa laukumā pavadīja 22 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Vēl latviete izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Tatjana Lihtaroviča, bet "Ros Casares" rindās pie 18 punktiem tika Anna Votersa.


Šī "Vici-Aistes" komandai bija otrā uzvara deviņās aizvadītajās A apakšgrupas spēlēs, kas tai pašlaik atvēl priekšpēdējo, septīto, vietu, bet "Ros Casares" ar septiņiem panākumiem atrodas līderpozīcijā.

Trešdien savstarpējo spēli aizvadīs Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas čempionvienība "Bourges Basket" un Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas spēcīgākā komanda Jekaterinburgas UGMK.

Šobrīd A grupas kopvērtējumā UGMK ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Bourges Basket" ar trijiem panākumiem astoņos mačos atrodas piektajā pozīcijā.

No citām latvietēm turnīra B apakšgrupā cīnās Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes pārstāvētā Turcijas spēcīgākā vienība Stambulas "Fenerbahce", kuru šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks, kā arī Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio "Famila Wuber".

Kā ziņots, šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīrs šosezon risināsies Stambulā.

Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!