Foto: DELFI

Ar "double-double" Spānijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcēlās latviete Aija Putniņa, bet viņas pārstāvētā "UNB Obenasa" komanda ar 63:75 (22:17, 16:18, 10:15, 15:25) savā laukumā zaudēja "Caja Rural Tintos de Toro" vienībai.

Nospēlēto 35 minūšu un 19 sekunžu laikā Putniņa guva 16 punktus, realizējot divus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem. Latviete bija savas komandas rezultatīvākā spēlētāja.

Tāpat Putniņas kontā 16 atlēkušās bumbas, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs visā mačā, viena rezultatīva piespēle, astoņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 27 efektivitātes koeficienta punkti, kas arī bija labākais rādītājs spēlē.

Čempionāta kopvērtējumā "UNB Obenasa" komanda ar trim uzvarām piecās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet Sabīnes Niedolas pārstāvētā "Cadi ICG Software" vienība izcīnījusi vienu uzvaru četrās cīņās un atrodas pēdējā, 11.pozīcijā.

Kā zināms, Latvijas basketboliste Elīna Dillone pēc viņas vīra strīda ar kluba prezidentu atstājusi čempionāta komandu "Gran Canaria", turklāt par to nav informējusi pat pašu klubu.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!